Turista din SUA ucisa de un urs in Bucegi ar fi avut sanse sa supravietuiasca daca ar fi primit asistenta medicala imediat, au stabilit legistii dupa expertizarea cadavrului.

Decesul femeii a survenit in urma unui "soc traumatico-h
Turista din SUA ucisa de un urs in Bucegi ar fi avut sanse sa supravietuiasca daca ar fi primit asistenta medicala imediat, au stabilit legistii dupa expertizarea cadavrului.

Decesul femeii a survenit in urma unui "soc traumatico-hemoragic, care s-a dezvoltat din momentul agresiunii pina in momentul aplicarii primelor masuri de resuscitare cardiovasculara", a declarat luni medicul Giovani Ciolea de la Serviciul de Medicina Legala Prahova, citat de MEDIAFAX.

Necropsia a aratat ca, in urma atacului animalului, femeia a avut mai multe plagi ale scalpului, precum si plagi si hematoame pe brate, antebrate si coapse. Turista "nu avea leziuni traumatice imediat letale, iar decesul a fost o urmare a dezvoltarii socului ulterior", a mai spus Ciolea.

Reprezentantii Serviciului de Ambulanta Prahova sustin ca nu au putut ajunge la ranita in timp util din cauza lipsei unei masini adecvate. Medicul Daniel Nicolae, seful Serviciului Ambulanta Prahova, a declarat ca echipajul a facut in jur de o ora pina pe munte, dupa ce a apelat la un autovehicul al salvamontistilor.

O turista din Statele Unite ale Americii, venita in luna de miere in Romania, a fost ucisa de un urs, simbata noapte, pe Valea Ciobanului din Muntii Bucegi. Deranjat de bliturile aparatelor de fotografiat, animalul a atacat grupul de turisti din care facea parte si americana, omorind-o pe aceasta si ranind alte doua persoane.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.