Medicii specialisti refuza sa introduca printre tulburarile mintale dependenta de jocurile video si pe calculator. Decizia a fost luata in urma unei dezbateri publice, ce a avut loc in SUA. Dezbaterea a fost iscata de declaratiile unui grup de medic
Medicii specialisti refuza sa introduca printre tulburarile mintale dependenta de jocurile video si pe calculator. Decizia a fost luata in urma unei dezbateri publice, ce a avut loc in SUA. Dezbaterea a fost iscata de declaratiile unui grup de medici din cadrul Asociatiei Medicale Americane (AMA). Acestia sustin ca jocurile video provoaca o dependenta similara cu cea pe care o provoaca si alcoolul sau drogurile si trebuie incadrata ca boala psihica pentru ca cei afectati sa beneficieze de tratament gratuit. Expertii au afirmat ca este nevoie de mai multe studii inainte de a considera boala psihica utilizarea excesiva de jocuri video. Acestia au inmanat cazul Comisiei de Psihiatrie, pentru a-l analiza in detaliu. AMA va trebui sa formuleze o recomandare pana la sfarsitul acestei saptamani, care se va aproba prin votul celor 555 de delegati. Medicii spun ca unele jocuri pot sa ajute in cazul anumitor patologii, cum ar fi autismul, dar cu totii sunt de acord ca abuzul acestui tip de divertisment poate sa interfereze cu viata de zi cu zi. Fie ca provoaca sau nu dependenta, jocurile pe calculator ocupa timpul care era destinat altor activitati importante, cum ar fi socializarea, timpul petrecut cu familia sau practicarea sportului.

Incalzirea globala, mai devastatoare decat atentatele teroriste
Terorismul nu este singura amenintare pentru SUA. Un pericol chiar mai mare il reprezinta schimbarile climatice. Sunt avertismentele fostului vicepresedinte american, Al Gore, autorul filmului documentar iii"Un adevar incomodiii". Lupta impotriva schimbarilor climatice este la fel de importanta ca lupta impotriva terorismului, spune Al Gore, care a propus ca banii destinati razboiului din Irak sa fie redirectionati spre mediul inconjurator.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.