Presedintele Autoritatii Nationale a Vamilor, Gelu Diaconu, a declarat ca evaziunea prin magazinele duty-free e facilitata de „verigile slabe“ din sistem. „Este foarte dificil pentru ca, mecanismul este usor de imaginat, daca evazi
Presedintele Autoritatii Nationale a Vamilor, Gelu Diaconu, a declarat ca evaziunea prin magazinele duty-free e facilitata de „verigile slabe“ din sistem. „Este foarte dificil pentru ca, mecanismul este usor de imaginat, daca evazionistii gasesc o veriga slaba la nivelul vamii sau al politiei de frontiera. Se face o confirmare electronica sau pe hartie a tranzitului marfii, fara a avea vreo garantie ca marfa a parasit, intr-adevar, teritoriul vamal romanesc. E posibil ca marfa sa aiba destinatie interna desi in hartie apare ca a iesit de pe teritoriul vamal“, a spus Diaconu, citat de Newsin.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.