Am construit o vila pe un teren pe care l-am primit de la o ruda, insa pentru care nu am act de proprietate. Persoana care detine aceasta parcela de pamant m-a asigurat ca voi intra in posesia terenului, dar da semne ca se razgandeste si mi-e teama
Am construit o vila pe un teren pe care l-am primit de la o ruda, insa pentru care nu am act de proprietate. Persoana care detine aceasta parcela de pamant m-a asigurat ca voi intra in posesia terenului, dar da semne ca se razgandeste si mi-e teama ca nu isi va respecta promisiunea. Ce mai pot face in acest caz? (Marian Condurache - Baile Herculane). In cazul in care nu se ajunge la o intelegere pe cale amiabila cu proprietarul, in sensul obtinerii titlului de proprietate asupra terenului pe care s-a construit casa si un drept de servitute pentru accesul la imobil, litigiul ia calea instantei. Constructorul de buna-credinta are dreptul de a solicita in instanta un drept (de proprietate sau de concesiune) asupra terenului. Constructorul de rea-credinta poate fie sa demoleze constructia, pe propria sa cheltuiala, fie sa acopere costul demolarii, initiate de catre proprietarul terenului.


Despre autor:

Cancan

Sursa: Cancan


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.