Melinescu nu a avut timp sa-si angajeze un avocat, asa ca procesul s-a amanat cateva luni bune. Adrian Nastase vroia sa ridice aceeasi exceptie de neconstitutionalitate care i-a suspendat dosarul "Zambaccian".
Procesul "Matusa Tamara" al lui Ad
Melinescu nu a avut timp sa-si angajeze un avocat, asa ca procesul s-a amanat cateva luni bune. Adrian Nastase vroia sa ridice aceeasi exceptie de neconstitutionalitate care i-a suspendat dosarul "Zambaccian".
Procesul "Matusa Tamara" al lui Adrian Nastase a intrat in "hibernare" pana la toamna deoarece, chipurile, celalalt inculpat in dosar, Ioan Melinescu, nu a avut timp sa-si angajeze un avocat. Avocatul lui Nastase, Gheorghe Diaconescu, era pregatit sa ridice o exceptie de neconstitutionalitate, aceeasi care a dus la suspendarea unui alt proces al fostului premier. La iesirea din sala de judecata, Adrian Nastase a incercat, din nou, sa minimalizeze ancheta procurorilor, sustinand ca martorii care au depus marturie impotriva sa nu ar fi credibili. "Nu l-am cunoscut niciodata pe Genica Boerica (martorul acuzarii) si nu regret acest lucru. Nici pe Ioan Melinescu nu l-am cunoscut inainte ca acesta sa fie numit sef al Oficiului pentru Prevenirea si Combaterea Spalarii Banilor (ONPCSB)", a declarat Nastase. Mai mult, fostul premier sustine ca dosarul disparut si de la care a pornit cercetarea procurorilor poate fi refacut oricand. "Nu inteleg de ce nu se reface dosarul. Era compus din doua, trei file care au aparut la data respectiva in presa, nu le-am sustras eu sau Melinescu", a incercat sa contreze Adrian Nastase.
Conform procurorilor, dosarul ce continea expertiza contabila si dat disparut de la ONPCSB avea aproape 200 de file, iar functionara de la banca unde s-a intocmit a decedat intre timp.
Nastase si Melinescu au fost trimisi in judecata la data de 31 mai a.c., primul pentru dare de mita si cel de-al doilea pentru sustragere sau distrugere de inscrisuri. Conform procurorilor, Melinescu i-a facut "cadou" lui Nastase respectivul dosar in care se demonstra ca suma de 400.000 dolari depusa in contul sotiei sale, Dana, nu se justifica. Nastase spunea la data respectiva ca banii ar fi provenit dintr-o mostenire de la o matusa Tamara. In schimbul acestui serviciu, Melinescu a fost promovat pompieristic sef al ONPCSB, in prima sedinta de Guvern.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.