Dupa afisarea rezultatelor de la sesiunea Testelor Nationale, procentul de promovabilitate, la nivelul tarii, inainte de contestatii, se ridica in jurul a 80%. Din primele date centralizate reiese ca elevii sibieni au fost cei mai slab pregatiti.
Dupa afisarea rezultatelor de la sesiunea Testelor Nationale, procentul de promovabilitate, la nivelul tarii, inainte de contestatii, se ridica in jurul a 80%. Din primele date centralizate reiese ca elevii sibieni au fost cei mai slab pregatiti.

O statistica preliminara arata ca promovabilitatea din acest an la Testele Nationale se invarte in jurul a 80% din totalul de peste 220.000 de elevi care au participat la examen. In opinia specialistilor, acest procentaj este putin mai bun decat cel de anul trecut, insa rezultatul este dezastruos, deoarece subiectele au fost stiute dinainte si au avut un grad de dificultate foarte scazut.

Dupa afisarea rezultatelor de la Testele Nationale, cel mai scazut procentaj de promovabilitate se pare ca l-au avut elevii din judetul Sibiu, cu numai 71%. La Inspectoratul Scolar Judetean au fost inregistrate 416 contestatii, dintre care cele mai multe la matematica, respectiv 234. In judetul Alba, promovabilitatea, inaintea contestatiilor, a fost de 80,3%, ceea ce inseamna ca 3.167 de elevi din cei 3.567 de candidati au reusit sa obtina note de trecere la cele trei probe. Cele mai bune rezultate au fost obtinute la Geografie. Aceleasi examene au fost promovate, in judetul Hunedoara, de 3.539 de elevi, dintr-un total de 4.354 de candidati prezenti la examen. „Nu stam nici mai bine, nici mai rau decat in anii trecuti, desi avem 815 elevi care au fost declarati respinsi. Procentul de promovabilitate este de 81,28%. Este un procent satisfacator, care, din cate am auzit, este superior celor din alte judete“, a declarat inspectorul scolar Dorin Sitaru. In judetul Harghita nu a existat nici o medie de 10,00. Promovabilitatea pe intreg judetul a fost de 78,23% si cel mai mare procent de promovati a fost inregistrat, pe discipline, a fost intrunit la proba de Geografie (99,42%), iar cel mai mic la Limba si literatura romana - 81,31%. Opt elevi harghiteni au sustinut probele in conditii speciale, din motive medicale.

In Scoala Taratu, nici un elev nu a promovat
In Scoala Taratu din judetul Vrancea s-au inscris la testarea nationala doar patru candidati. Nici unul dintre acestia nu a promovat examenul. In judetul Covasna, promovabilitatea a fost de 77,9%.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.

9AM recomanda:

Vrei sa fii la curent cu cele mai importante stiri?
Urmareste-ne si pe Facebook

TI-A PLACUT ACEST ARTICOL?

Aboneaza-te la 9AM pentru a primi articole similare.

Sau
Aboneaza-te prin