Detea a programat pentru urmatorii ani investitii de peste 800 milioane euro pentru dezvoltarea de proiecte imobiliare in mai multe orase din Romania, precum si in domeniul productiei de energie eoliana si in agricultura.
"Cea mai mare parte a

Detea a programat pentru urmatorii ani investitii de peste 800 milioane euro pentru dezvoltarea de proiecte imobiliare in mai multe orase din Romania, precum si in domeniul productiei de energie eoliana si in agricultura.
"Cea mai mare parte a investitiilor, respectiv 680 milioane euro, va fi alocata sectorului imobiliar. Vom construi atat centre comerciale, birouri, cat si locuinte si spatii de cazare", a declarat ieri, agentiei Mediafax, Alfonso Otero Zapata, directorul general pentru Romania si Polonia al grupului.
Suprafata construita a tuturor proiectelor este estimata la aproape 460.000 metri patrati, cea mai mare parte fiind reprezentata de dezvoltari rezidentiale si spatii hoteliere.
Centrele comerciale, de mici dimensiuni, cuprinse intre 3.000 metri patrati si 15.000 metri patrati, vor fi construite in Alexandria, Ramnicu Valcea, Busteni, Constanta, Ploiesti, Giurgiu, Fetesti si Bucuresti, investitia totala alocata acestui segment fiind de 116 milioane euro. Suprafata totala construita a acestor proiecte va ajunge la circa 68.000 metri patrati.

Compania va investi 84 mil. euro in cladiri de birouri

Pe segmentul de birouri, Detea a prevazut investitii in Bucuresti si in Constanta, in valoare totala de 84 milioane euro, in constructia a 33.500 metri patrati de spatii.
In ceea ce priveste dezvoltarile rezidentiale si de spatii hoteliere, care vor fi realizate in Busteni, Constanta si Bucuresti, compania va investi 480 milioane euro. Investitorul va construi circa 360.000 metri patrati de astfel de spatii.
"Vom incepe constructia primelor proiecte in lunile urmatoare, la Alexandria si Ploiesti, unde vom construi centre comerciale. La inceputul anului viitor vom incepe constructia locuintelor din Busteni", a spus Zapata. Pe segmentul energiei eoliene, Detea va investi circa 100 milioane euro.
"Avem deja doua locatii unde vom produce energie pe baza de vant. Una dintre locatii este in apropiere de Constanta, la Harsova, iar alta este in Ialomita", a precizat reprezentantul investitorului spaniol.
Investitii de cateva milioane de euro vor fi alocate si sectorului agricol, compania detinand mai multe terenuri in comuna Corbii Mari din judetul Dambovita si la Harsova.
"Nu vom investi prea mult in agricultura, pentru ca nu putem sa exportam prea mult pe acest segment. Investitiile vor fi doar de cateva milioane de euro", a adaugat Zapata.
Grupul Detea cuprinde patru divizii, respectiv imobiliar, agricultura, energie si constructii, si are activitati in Polonia, Spania, Portugalia, Ucraina, Mexic, Chile si Argentina. Activele grupului sunt estimate la 1,1 miliarde euro.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.