Anii de expansiune a afacerilor imobiliare spaniole par sa fi apus. Dupa ce luna aceasta Fondul Monetar International avertiza ca insasi cresterea economica a tarii poate fi periclitata de problemele pietei de real estate, dezvoltatorii spanioli isi

Anii de expansiune a afacerilor imobiliare spaniole par sa fi apus. Dupa ce luna aceasta Fondul Monetar International avertiza ca insasi cresterea economica a tarii poate fi periclitata de problemele pietei de real estate, dezvoltatorii spanioli isi contureaza una dintre solutiile de iesire din criza. Ataca pietele externe, o tinta predilecta fiind Romania.

Cu investitii imobiliare in cursul anului trecut de aproximativ 150 milioane de euro, spaniolii nu s-au numarat printre principalii jucatori de pe piata locala. Conform datelor furnizate de Colliers International, batalia s-a dat intre austrieci si britanici. Astfel, pe o piata a investitiilor imobiliare estimata la aproximativ 850 milioane de euro in 2006, marile tranzactii au fost realizate de Immoeast si Europolis.

In acest an, situatia se poate schimba. Intr-o conferinta de presa, organizata in cursul zilei de ieri, reprezentantii grupului spaniol Detea au anuntat investitii de peste 800 milioane de euro in urmatorii ani in Romania. „Cea mai mare parte a investitiilor, respectiv 680 milioane de euro, vor fi alocate sectorului imobiliar. Vom construi atat centre comerciale, birouri, cat si locuinte si spatii de cazare", a declarat, pentru Mediafax, Alfonso Otero Zapata, directorul general pentru Romania si Polonia al grupului.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.