Tehnicianul Ionut Popa a facut minuni la Iasi, reusind sa mentina Politehnica in prima liga, desi el s-a confruntat cu numeroase probleme legate de numarul mare de accidentari si suspendari, in timp ce clubul a avut tot timpul de suferit din lipsa ba
Tehnicianul Ionut Popa a facut minuni la Iasi, reusind sa mentina Politehnica in prima liga, desi el s-a confruntat cu numeroase probleme legate de numarul mare de accidentari si suspendari, in timp ce clubul a avut tot timpul de suferit din lipsa banilor. In final, echipa din Copou a incheiat campionatul pe locul 13, cu 40 de puncte. Pentru sezonul viitor, obiectivele Politehnicii nu sunt deloc indraznete. Ionut Popa ar fi multumit ca echipa sa sa evolueze bine si sa evite retrogradarea. Potrivit tehnicianului, pentru a spera la un loc de cupe europene iesenii ar avea nevoie de vreo 400.000 de euro pentru a cumpara jucatori mai valorosi.
Desi s-a clasat abia pe locul 13 la finalul sezonului, Politehnica Iasi nu a fost o echipa care sa cedeze foare usor luptele din teren. Daca urmarim rezultatele echipei din Copou, am putea spune ca iesenii au avut mai mari probleme cu echipele de pluton sau cu cele care au retrogradat decat cu granzii Ligii I. Pe teren propriu, au reusit sa termine neinvinsi partidele cu Steaua, Dinamo si Rapid. "Cainii" vor tine minte cu siguranta jocul de la Iasi, nu neaparat datorita rezultatului, care in conditii normale ar fi fost considerat un semiesec, ci pentru ca in urma remizei din Copou Dinamo a devenit si matematic campioana.
Pentru Ionut Popa, problemele au aparut o data cu trecerea timpului. Cu un lot subtire din punct de vedere numeric, dar si valoric, tehnicianul a avut mai tot timpul dificultati in a alcatui primul 11. Viitorul nu suna tocmai bine pentru ieseni, insa Popa a decis sa continue la Iasi. Conducerea clubului si autoritatile locale au promis ca vor face un efort financiar mai mare decat in sezonul precedent, insa banii nu vor ajunge pentru un obiectiv indraznet. "Mi-as dori sa prindem un loc care sa ne asigure prezenta in cupele europene, dar acum nu se poate. Vom putea sa visam la cupele europene atunci cand ne vom permite sa cumparam jucatori de 300.000 sau 400.000 de euro. si garantez ca ne vom bate pentru locurile 1-4. Acum, tinand cont si de posibilitatile celorlalte echipe, nu putem decat sa jucam un fotbal de calitate si sa evitam retogradarea", a comentat Ionut Popa.
Pana acum Politehnica Iasi si-a asigurat serviciile a patru jucatori, Iosif Kalai, Sergiu Homei (fundasi), Cristian Munteanu si Ciprian Milea (mijlocasi). In schimb moldovenii s-au despartit de Cristian Silvasan si Martin Saric. In cazul fostului jucator de la Poli Timisoara, conducerea iesenilor nu a putut plati suma ceruta de Anton Dobos, impresarul atacantului. "Cei de la Poli Iasi sunt niste oameni extraordinari. Am avut mai multe discutii cu presedintele Sorin Boca si ne intelesesem asupra incheierii unui contract. Ei au fost de acord cu banii ceruti de mine, insa nu au vrut sa achite suma ceruta de impresarul meu Toni Dobos. Chiar mi-as fi dorit sa continui cu Poli Iasi. M-am inteles foarte bine cu antrenorul Ionut Popa si cu jucatorii. Acum sunt in vacanta si astept sa vad unde voi evolua in continuare. Am cateva oferte de la echipe de prima liga din Romania, dar si din afara. Nu stiu exact unde voi juca in noul sezon, insa regret ca nu voi continua cu Poli Iasi", a declarat Cristian Silvasan.
Ca si Silvasan, Saric va pleca liber de contract, sefii Politehnicii ajungand la un acord cu mijlocasul croato-argentinian prin care intelegerea dintre cele doua parti sa nu mai fie prelungita. "Martin ajunsese la finalul contractului cu noi si am decis de comun acord sa nu mai prelungim angajamentul, astfel ca el este liber acum sa-si gaseasca o noua echipa. Am inteles ca are deja niste oferte de la formatii din strainatate si ii doresc sa reuseasca in cariera viitoare si sa scape de ghinioanele care l-au urmarit in ultimii ani, cand a fost de mai multe ori accidentat", a afirmat presedintele executiv Sorin Boca.
Dupa ce Ionut Popa a renuntat la canadianul Marc Chabot si francezul Victorino Fortes, moldovenii vor testa un nou jucator strain. De aceasta data este vorba de un atacant argentinian. Leo Abalsamo a evoluat la formatia Mendoza, din liga a doua a tarii care l-a dat pe Maradona. Ceilalti jucatori la care Poli Iasi a renuntat sunt Irinel Ionescu, ramas inca in Iasi pentru ca are de sustinut licenta, Srecko Mitrovici, Razvan Tarlea, Dan Iurisniti, Alin Cata, Marius Ciubancan si Claudiu Ionescu.
In momentul de fata iesenii se afa in cantonament la Campulung Moldovenesc. Surprinzator, conducatorii au decis ca Poli sa nu efectueze niciun stagiu de pregatire in strainatate. "Am vazut si eu ca toate echipele fac pregatirile in strainatate. Poate stiu mai multe limbi straine. Noi nu. Daca e sa ma gandesc bine, eu pot spune ca tot timpul sunt in strainatate, fiind la 700 de kilometri de casa", a explicat tehnicianul. Ionut Popa s-a aratat multumit de baza de pregatire, statiunea montana fiind considerata de tehnician una foarte buna pentru pregatirea de vara.
Aceasta saptamana este rezervata pregatirii fizice, iar o data cu inceputul lunii iulie, Poli Iasi va juca si cateva meciuri amicale, in compania formatiilor, Gloria Bistrita, FCM Bacau, FC Botosani sau Ceahlaul Piatra Neamt.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.