Luandu-l gura pe dinainte, cum ii e naravul, Traian Basescu, presedintele Republicii viitoare, a treia, careia ii pune deja chilotii  perechea nedespartita Gabriel Liiceanu - Andrei Plesu si ii face masaj cu limba Vladimir Tismaneanu, zi
Luandu-l gura pe dinainte, cum ii e naravul, Traian Basescu, presedintele Republicii viitoare, a treia, careia ii pune deja chilotii  perechea nedespartita Gabriel Liiceanu - Andrei Plesu si ii face masaj cu limba Vladimir Tismaneanu, zis si Volodea, a declarat intr-o interventie telefonica la Sinteza Zilei de pe Antena 1 ca el nu e omul care sa uite.

Nu, nu e vorba de uitatul gramaticii elementare, dat fiind ca Alesul neamului n-are cum s-o uite, cata vreme n-a avut cu ea nici un contact, nici macar unul prin boscheti, ci de uitatul celor care au cutezat, la un anumit moment, sa-i fie adversari.

Aceasta directie de viata, de activitate - singura de altfel - , razbunarea pe cei care au indraznit sa spuna ca-i altfel decat in dulcile cantari ale Cuibului de la Neptun, se regaseste din plin in tot ceea ce i se intampla in ultimul timp lui Ion Iliescu.

In campania pentru Referendum, urmare a unor injuraturi de bordel proferate de Traian Basescu, Ion Iliescu a dus o campanie deosebit de severa impotriva Celui Suspendat.

Pentru prima data dupa 1990, l-am vazut pe Ion Iliescu, nu fara mirare, facand referiri extrem de dure la Omul dintr-un Om politic.

Fostul presedinte a pus in fata natiunii inca lucide, pentru ca n-o tuflise canicula de la tv, imaginea unui personaj incult, smecher de drumul mare, bautor in miezul zilei, dar mai ales fara nici un alt tel in viata decat acela de a-i fi lui bine. Lui si Familiei sale. Electoratul PSD a dat cel mai mare procentaj de votanti pentru demiterea lui Traian Basescu. In pofida baronilor locali, care au facut totul ca electoratul PSD sa stea in casa, fie pentru ca Traian Basescu ii santajeaza cu dosarele de la DNA, fie pentru ca au vrut sa-i arate lui Mircea Geoana muschii lor politici.

Mai mult, aparitia lui Ion Iliescu pe scena bataliei, dupa o tacere inexplicabila, a dat campaniei PSD pentru Referendum vigoarea care-i lipsea, dat fiind ca multi dintre liderii actuali sunt niste baieti cuminti, pe cat de curatei, pe atat de insipizi. Traian Basescu n-a uitat rolul urias jucat de Ion Iliescu in campania pentru Referendum. Drept urmare, dupa Referendumul fraudat de structurile FSN-iste ale Partidului Democrat, Traian Basescu si-a asmutit asupra lui Ion Iliescu maidanezii sai din asa-zisa Societate Civila.


Luand drept pretext o Decizie a Curtii Constitutionale care, intre noi fie vorba, nu-l ajuta cu nimic pe Ion Iliescu, dimpotriva, da posibilitatea unei campanii si mai isterice impotriva sa, personaje de profesie incerta - Teodor Maries, Sorin Iliesiu, Antonie Popescu - vorbind in numele unor organizatii despre care nu stim nimic - surse de finantare, numar de membri, componenta Consiliilor Directoare - tin conferinte de presa, redacteaza Scrisori politice, pun la cale mitinguri, prin care cer condamnarea penala a lui Ion Iliescu.

Din punct de vedere strict juridic, dosarele lui decembrie 1989 si ale mineriadei din iunie 1990 se supun unor proceduri dictate de Legile tarii. Ele nu difera cu nimic de dosarele Flotei prapadite de Traian Basescu sau de cele ale altor jafuri postdecembriste cu premeditare. Nu vedem, de exemplu, de ce institutiile responsabile, prin Constitutie, de mersul acestor dosare - Curtea Constitutionala, Parchetul General, Curtea de Casatie si Justitie - trebuie sa dea socoteala unor simpli cetateni din simplul fapt ca acestia isi asuma mandate pe care nu le-au primit de la nimeni. In Constitutie, de exemplu, nu scrie ca Teodor Maries e gardianul Revolutiei din decembrie 1989, iar Sorin Iliesiu, vestala anticomunismului gures.  


Desigur, cei trei, sprijiniti de cotidianul Ziua, devenit un soi de Scinteia al extremismului de dreapta, invoca niste asa-zise  dosare ale lui Dan Voinea, la care sinistrul procuror de la Targoviste se face ca lucreaza de vreo 15 ani. Dosare care nu contin nici o proba serioasa pentru a dovedi acuzatiile penale aduse lui Ion Iliescu. Maidanezii lui Basescu stiu asta. Ei insa isi indeplinesc cu brio misiunea data de la Cotroceni: sa-l hartuiasca pe Ion Iliescu. Ca Traian Basescu tine mortis sa se arate ca el nu uita. Ca in democratia noastra originala s-a nascut un nou instrument de fentare a statului drept - organizatiile asa-zisei Societati Civile - reprezinta lucruri de mai mica importanta. Important e altceva. Ca pe Ion Iliescu nu-l apara nimeni. Nu-l apara nici PSD, care s-a folosit de el in campania pentru Referendum. Exista o organizatie a tineretului din PSD, numita TSD. Cate actiuni de sustinere a lui Ion Iliescu a facut TSD pana acum? Din decembrie 1989 si pana azi, Ion Iliescu a ajutat multi insi. Gratie lui, multi sunt azi oameni pricopsiti: de la politicieni pana la ziaristi.

Nimeni nu sare sa-l apere, fie si macar in numele a ceea ce a facut bun Ion Iliescu daca nu pentru ei, atunci macar pentru despartirea Romaniei de dictatura. Chiar atat de rau a ajuns Ion Iliescu,  incat sa-l apar tocmai eu?


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.