Secretarul de stat Horia Irimia, din Ministerul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor, considera ca Romania nu se afla in intarziere in ceea ce priveste Programul Operational Regional (POR), prin care vor fi gestionate 3,7 miliarde de euro,
Secretarul de stat Horia Irimia, din Ministerul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor, considera ca Romania nu se afla in intarziere in ceea ce priveste Programul Operational Regional (POR), prin care vor fi gestionate 3,7 miliarde de euro, din cele peste 30 de miliarde de euro alocate Romaniei din bugetul Uniunii Europene, aflat duminica, la Oradea, la conferinta regionala pe Regiunea de Nord-Vest, "De ce spun ca nu suntem in intarziere? Pentru ca in cursul lunii iulie va fi aprobat de catre CE programul operational regional propus de noi, iar daca ne uitam si pe site-urile oficiale ale Uniunii vom vedea ca nu de mult s-a aprobat programul in domeniul dezvoltarii regionale pentru Franta, pentru Austria", a subliniat secretarul de stat. Horia Irimia a subliniat ca la cele 3,7 miliarde de euro se adauga contributia de la bugetul de stat si bugetele locale. Cota de finantare de la UE este de 85%, a statului roman de 13% si restul de la autoritatile locale.
Acest punct de vedere este cel putin caraghios, avand in vedere ca acesti bani ar fi trebuit demult "accesati". Dar, se pare ca, oficialitatile romane au avut altceva mai important de facut, si anume: referendumuri inutile, joaca de-a motiunea, amanarea alegerilor europarlamentare si multe alte "preocupari". Unde mai pui ca, de cateva luni bune, investitorii straini asteapta pe la granite, cu valizele doldora de bani, doar-doar se vor linisti apele.
In timp ce Irimia ne asigura ca mai avem timp de accesari, agricultura e in aer, infrastructura merge atat de bine, incat mai inauguram 2-3 km de autostrada pe an, sistemele de irigatie - ca tot sunt la moda - s-au furat bucata cu bucata, deci, cand totul merge atat de grozav, de ce ne-am grabi cu fondurile europene?


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.