O noua campanie antipiraterie vizeaza companiile cu activitate de proiectare din domeniul constructiilor, arhitecturii, cadastrului si cartografiei.     Autodesk si A&C International au lansat o noua campanie antipiraterie pentru a a
O noua campanie antipiraterie vizeaza companiile cu activitate de proiectare din domeniul constructiilor, arhitecturii, cadastrului si cartografiei.     Autodesk si A&C International au lansat o noua campanie antipiraterie pentru a atentiona asupra riscurilor pirateriei software din domeniul proiectarii asistate.   "Proiectele Uniunii Europene pentru o perioada de sapte ani implica un buget de 58 de miliarde de euro pentru Romania. Din aceasta suma, 36 de miliarde de euro reprezinta bugetul de proiecte cu potential de piata pentru proiectarea din domeniul infrastructurii, constructiilor, utilitati si proiectare mecanica", a declarat presedintele A&C International, Cristian Dumitrescu. A&C este distribuitorul producatorului de software de proiectare Autodesk in Romania, piata pe care gigantul american detine "doar" 90%.   Potrivit lui Cristian Dumitrescu, rata pirateriei software Autodesk este mai mare decat rata pirateriei software in Romania. Daca pirateria soft in Romania (exclus muzica si film) a scazut la 69% si cu ipotetice pierderi de peste 110 milioane de dolari pentru industria de profil, pentru produsele Autodesk procentul de piratare s-ar afla undeva la 84%. Potrivit initiatorilor, costurile campaniei se ridica la 100.000 de euro si se va concretiza atat prin mesaje informationale, cat si printr-o serie de controale la anumite firme.   DOSARE. In 2006, in Romania au avut loc peste 600 de controale, in cazuri de utilizare si distribuire neautorizata de software, fata de aproximativ 350 de cazuri in 2005, a aratat Magda Popescu, avocat BSA in Romania, prezenta la eveniment. In prima parte a acestui an au fost 350 de controale efectuate de autoritati si au fost decise 22 de condamnari, fata de 20 de condamnari anul trecut, a mai aratat reprezentantul Business Software Alliance.   Condamnari "In prima parte a acestui an au fost 350 de controale efectuate de autoritati si au fost decise 22 de condamnari, fata de 20 de condamnari anul trecut" Magda Popescu,avocat  Global La nivel mondial, rata pirateriei software a stationat anul trecut la circa 35%, iar valoarea estimata a pierderilor este de aproximativ 40 de miliarde de dolari. Potrivit IDC, in Europa Centrala si de Est, rata pirateriei este in scadere, iar pierderile depasesc 4,1 miliarde de dolari. In Armenia se inregistreaza cea mai ridicata rata a pirateriei (95%), fiind urmata de Republica Moldova (94%), insemnand pierderi ipotetice de 56 de milioane de dolari. Cea mai scazuta rata a pirateriei este in continuare in SUA (21%), dar tot acolo ar fi si cele mai insemnate pierderi - 7,23 miliarde de dolari.  


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.