Presedintele Traian Basescu le-a transmis, astazi, o scrisoare presedintilor Senatului si Camerei Deputatilor, in care face apel la "intelepciunea" parlamentarilor, sa nu dea un semnal negativ societatii romanesti prin "nepromovarea de persoane compe
Presedintele Traian Basescu le-a transmis, astazi, o scrisoare presedintilor Senatului si Camerei Deputatilor, in care face apel la "intelepciunea" parlamentarilor, sa nu dea un semnal negativ societatii romanesti prin "nepromovarea de persoane competente, care nu fac politica unui partid" in functii publice, precum cele din Consiliul de Administratie al TVR.
Postul de presedinte director general al SRTv, in loc sa fie atribuit pe criterii de competenta si de neutralitate politica, a ajuns obiectul unui troc politic intre PNL si PSD, acuza presedintele Traian Basescu in scrisoare.
"Prin prezenta scrisoare doresc sa-mi reafirm in fata dumneavoastra si a opiniei publice convingerea ca depolitizarea televiziunii si a radioului public este obligatorie. In acelasi timp, fac un apel la intelepciunea majoritatii parlamentarilor, sperand ca vor intelege riscurile unui semnal negativ transmis societatii romanesti atunci cand, in astfel de functii, nu sunt promovate persoane competente, care nu fac politica unui partid. Aici este vorba de credibilitatea noastra ca tara recent intrata in Uniunea Europeana, de atasamentul clasei politice fata de valorile democratice si de respectul fata de cetatean", se arata in scrisoarea presedintelui Basescu.

Maine, plenul Parlamentului se va pronunta in privinta Consiliului de Administratie al SRTv, in conditiile in care presedintia nu a facut o alta nominalizare in locul lui Catalin Avramescu, respins la vot, ieri, de comisiile reunite de cultura si mass-media.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.