Datoriile neplatite de administratia din Sanmartin au lasat pentru mai mult de o jumatate de zi statiunile Baile Felix si 1 Mai fara apa potabila
Statiunile balneare Baile Felix si 1 Mai au ramas ieri fara apa potabila pentru mai bine o jumatate
Datoriile neplatite de administratia din Sanmartin au lasat pentru mai mult de o jumatate de zi statiunile Baile Felix si 1 Mai fara apa potabila
Statiunile balneare Baile Felix si 1 Mai au ramas ieri fara apa potabila pentru mai bine o jumatate de zi, dupa ce Compania de Apa Oradea a sistat alimentarea cu apa a comunei Sanmartin, de care apartin baile, din cauza datoriilor de 22 de miliarde de lei vechi.
Compania de Apa Oradea si-a pus in practica amenintarile, chiar in plin sezon estival. Directorul companiei, Ioan Ciursas, a declarat ca pe data de 24 mai a dat un ultimatum Societatii Comerciale de Gospodarire Locala si Comunala Sanmartin, ca in termen de o luna sa-si achite datoria de 22 de miliarde de lei pe care o are catre compania de apa, datorie acumulata din ianuarie 2006. El a precizat ca problemele cu administratia din Sanmartin, pe aceasta problema, sunt mai vechi si ca este dispus sa negocieze planuri de reesalonare atata vreme cat exista si o intentie a datornicilor de a achita restantele. "A trecut o luna de la ultimatum si n-au facut nimic. Pe la ora 14.00, daca nu fac nimic, Baile raman fara apa. La mine sa nu vina cu povesti, sa trimita banii", a spus hotarat Ciursas.
Subprefectul Traian Abrudan, directorul SC Turism Felix, Ioan Serac, primarul comunei, Lucian Popus, si consilierii locali s-au intalnit ieri de urgenta pentru a gasi o rezolvare, in ideea in care statiunile sunt la aceasta ora pline de turisti. In final, administratia din Sanmartin a decis sa transforme SC GCL in serviciu public al Primariei si sa plateasca esalonat."Am primit un fax prin care Primaria Sanmartin se angajeaza sa plateasca datoria pana pe data de 20 iulie, prin urmare in circa o ora vom da drumul la apa", a declarat Ioan Ciursas, ieri dupa-amiaza.

Plin de turisti

SC Turism Felix, cel mai important agent din Baile Felix, a refuzat sa comenteze situatia de ieri. Insa, potrivit unor surse, in hotelurile societatii erau cazati peste 1.500 de turisti. Proprietarii de pensiuni din statiune s-au aratat stupefiati de cele intamplate, mai ales ca nimeni nu i-a anuntat ca ar putea fi intrerupta apa.
"Apa curgea azi dimineata fara presiune. Este foarte rau nu rau ce se intampla. Eu totusi nu cred ca situatia nu va fi de lunga durata, statiunea este plina in acest moment, ar fi un fiasco total", a declarat Radu Pascalau, proprietarul unei pensiuni din Felix.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.