Pentru aproximativ 191.000 de absolventi de liceu, repartizati in 571 de centre de examen, de ieri au inceput emotiile bacalaureatului, examenul incepand cu proba orala la Limba si literatura romana, care va continua si astazi.


Spre
Pentru aproximativ 191.000 de absolventi de liceu, repartizati in 571 de centre de examen, de ieri au inceput emotiile bacalaureatului, examenul incepand cu proba orala la Limba si literatura romana, care va continua si astazi.


Spre deosebire de anii trecuti, examenul din acest an se va derula intr-un ritm mai alert. Probele orale se vor suprapune (26 si 27 iunie - limba si literatura materna, 27 si 28 iunie - limba si literatura moderna) si prima proba scrisa va incepe chiar la finele acestei saptamani, vineri, 29 iunie. Celelalte discipline vor continua saptamana viitoare. Pana ieri, la ora 16, Comisia Nationala de Bacalaureat aprobase 47 de situatii medicale, deci de candidati care sustin examenul pe patul de spital. Daca adaugam si celelalte situatii speciale (sustinerea examenului intr-o sala separata in cazul candidatilor care sufera de boli transmisibile, cum este rujeola, prelungirea timpului de rezolvare a subiectelor cu o ora pentru cei care au diverse deficiente si comisia medicala a decis acest lucru etc.), este vorba cateva sute de cazuri mai deosebite la nivel national, numai in Capitala fiind vorba de 40 de astfel de situatii. Prima proba a bacalaureatului a inceput chiar de la ora 8 dimineata. In aceste conditii, cei al caror nume de familie incepe cu prima litera a alfabetului au fost prezenti in curtea centrului de examen cu o jumatate de ora mai devreme. Chiar daca la primele ore ale zilei de ieri vremea era foarte placuta, pentru candidatii care au intrat printre primii la examinare atmosfera era parca mai incinsa. Primii intrati la oral erau foarte emotionati, mai ales ca nu avea cine sa le spuna cum sunt profesorii din comisie, daca mai relaxati si ingaduitori sau, dimpotriva, foarte exigenti si pusi sa-i ia cat mai mult la intrebari.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.