Vama s-a angajat, odata cu preluarea administrarii accizelor de la ANAF, sa creasca incasarile din accize cu 25 de procente, pana la 1 octombrie. Daca nu, va suporta masuri ce pot merge pana la schimbarea managementului, informeaza NewsIn. "Va trebui

Vama s-a angajat, odata cu preluarea administrarii accizelor de la ANAF, sa creasca incasarile din accize cu 25 de procente, pana la 1 octombrie. Daca nu, va suporta masuri ce pot merge pana la schimbarea managementului, informeaza NewsIn. "Va trebui sa suplimentam incasarile din accize cu 25%, pana la 1 octombrie. Inseamna foarte mult, dar este posibil, pentru ca, in timp ce dinamica veniturilor bugetare indica majorari, in ultimii ani, pe seama imbunatatirii colectarii si a cresterii economice, la accize cresterea este anemica, de numai 2-3%", a declarat Gelu Diaconu, presedintele Autoritatii Nationale a Vamilor, pentru NewsIn. "Finantele au agreat propunerea noastra de a prelua administrarea accizelor, dar cu o conditie - sa creasca incasarile cu 25% - altfel se vor lua masuri, probabil va fi schimbat managementul", a precizat acesta.
Transferul administrarii accizelor de la ANAF la ANV a fost decis de Guvern in urma cu trei saptamani, iar specialistii Vamii impreuna cu cei ai Agentiei Nationale de Administrare Fiscala pun la punct detaliile organizatorice. Consumul puternic al populatiei, ce a determinat marirea altor taxe, este motivul care ar duce la o evolutie asemanatoare si in cazul accizelor.

O mie de angajati isi schimba locul de munca

"Dupa calculele noastre, aceasta noua reorganizare a Vamii, dupa cea din noiembrie anul trecut datorata integrarii, va impune modificarea locului de munca pentru aproximativ o mie din cei trei mii de angajati pentru ca trebuie sa cream o structura armonioasa, iar antrepozitele - 64 active in toata tara - nu sunt distribuite uniform pe teritoriul tarii", a adaugat sursa citata.
Presedintele ANV a venit cu initiativa de a prelua administrarea accizelor inca din vara anului trecut. La acea data, transferul de atributii nu a fost posibil din cauza opozitiei fostului presedinte al ANAF, Sebastian Bodu.
Seful Vamii a justificat necesitatea acestei schimbari, invocand modelul european de administrare si contestand capacitatea de colectare a ANAF.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.