Angajatii Inspectoratului Teritorial de Munca Cluj au amendat cu 124.000 de lei o societate din Bucuresti, pentru nerespectarea Codului Muncii, in ceea ce priveste un raport cu 126 de persoane care au prestat activitati pentru respectiva societate. O
Angajatii Inspectoratului Teritorial de Munca Cluj au amendat cu 124.000 de lei o societate din Bucuresti, pentru nerespectarea Codului Muncii, in ceea ce priveste un raport cu 126 de persoane care au prestat activitati pentru respectiva societate. One 2 One are ca obiect principal de activitate publicitatea. "La Cluj, firma s-a ocupat de distribuirea de materiale promotionale in cutiile postale, avand un punct de lucru neautorizat, care era organizat intr-o forma specifica relatiilor de munca pe baza de contract permanent", a declarat Daniel Pacurariu, directorul ITM Cluj. Cu toate acestea, numai cinci persoane din agentia de la Cluj aveau contracte de munca legal incheiate, restul de 126 de persoane lucrau in baza unor "conventii civile de munca", forma legala care se foloseste, potrivit reprezentantilor ITM, numai in situatii temporare. Pacurariu a explicat ca s-a ajuns la cuantumul maxim al amenzii dupa ce, de mai bine de doua luni, compania bucuresteana s-a sustras controlului. "Initial le-am dat o amenda de 9.000 de lei, pentru refuzul de a ne furniza documentele de munca ale personalului, iar apoi, pentru repetarea contraventiei, le-am mai dat 9.000 de lei. Acestor amenzi le-au urmat alte doua amenzi de cate 3.000 de lei, pentru nerespectarea orelor e munca suplimentare si a zilelor libere, iar in final, azi am incheiat un proces verbal de 100.000 de lei, maximum permis de lege, pentru munca fara forme legale", a declarat Pacurariu. Reprezentantii companiei au refuzat sa faca declaratii "pana cand lucrurile nu vor fi oficiale".


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.