Aceasta dezvaluire se regaseste in declaratia fratelui lui Mohamad Munaf, Youssef, dar si in declaratia lui Ibrahim Yassin Kahdem, arestat in Bagdad

Ibrahim Kahder declara in 2006: „Am fost acuzat fara nici un fel de probe de catre
Aceasta dezvaluire se regaseste in declaratia fratelui lui Mohamad Munaf, Youssef, dar si in declaratia lui Ibrahim Yassin Kahdem, arestat in Bagdad

Ibrahim Kahder declara in 2006: „Am fost acuzat fara nici un fel de probe de catre anchetatorii irakieni si impreuna cu ei de o persoana pe nume dr. Abu Helmi (Mohammad Yassin), trimisul personal al presedintelui Romåniei, in legatura cu rapirea jurnalistilor romåni“

Fratele lui Munaf sustine: „(...) Am fost sunat de catre dr. Abu Helmi si ne-am intålnit in interiorul Ambasadei Romåne din Bagdad, si mi-a spus ca vrea sa incheie o afacere cu mine in legatura cu disparitia lui Mohamad Munaf si a jurnalistilor“

Alt document-soc il reprezinta declaratia capitanului american Robert Pirone, prezent la procesul lui Munaf din Bagdad ca „imputernicit al Ambasadei Romåniei“

Pirone afirma ca „s-au facut negocieri pentru eliberarea jurnalistilor in schimbul unei rascumparari, respectiv o suma de bani“

Pentru autoritatile de la Bucuresti, actele acestea n-au contat!

M ohamad Munaf a fost condamnat la moarte in Irak, se stie, in urma unei sedinte de judecata care nu a durat mai mult de o ora si jumatate. In sala s-au aflat doi ofiteri americani care au avut o scurta discutie cu judecatorul inainte ca acesta sa dea verdictul.
Unul dintre ei era general, celalalt este locotenentul Robert Pirone, avocat la biroul de legatura cu Tribunalul Penal Central irakian din Bagdad. Acesta a afirmat ca a participat la procesul lui Munaf pentru a formula plangerea oficiala din partea Ambasadei Romaniei in Bagdad, fapt infirmat de autoritatile romane (Ministerul Justitiei si Ministerul de Externe). Prezenta lui Pirone (vezi foto) in fata instantei irakiene ramane intr-un con de umbra inaccesibil inca opiniei publice din Romania. Iata declaratia lui Pirone, de la dosarul „Rapirii“ aflat la Bucuresti, act ce confirma inca o data eliberarea ostaticilor romani, pe bani, in urma negocierii.


Traducere din limba araba

Marturia si declaratia lui Robert Pirone, capitan american, in fata Tribunalului Central la data de 12.10.2006

„M-a imputernicit Ambasada Romaniei ca sa fiu reprezentantul ei legal si sa depun declaratia mea.
Am fost informat ca Mohamad Munaf a insotit jurnalistii romani si i-a adus la un loc anume si pe o perioada determinata care a depasit o luna si ca s-au facut negocieri pentru eliberarea lor in schimbul unei rascumparari, respectiv o suma de bani.
Aceasta imi este declaratia.
Presedintele Tribunalului-ss
Fratele lui Munaf: Dr. Yassin era „trimisul personal al presedintelui Romåniei“
Traducere din limba araba
Catre cei interesati
Subsemnatul Youssef Munaf Mohamad, am fost arestat la data de 5.04.2005 la Directia Crimelor Majore, de pe langa Ministerul de Interne in legatura cu disparitia fratelui meu Mohamad Munaf Mohamad si insotitorii lui jurnalistii romani. Ancheta a inceput cu mine si impreuna era o persoana pe nume (dr. Abu Helmi - dr. Yassin Mohamad), trimisul personal al presedintelui Romaniei.
Cu putin timp in urma am fost sunat de catre dr. Abu Helmi si ne-am intalnit in interiorul Ambasadei Romane din Bagdad, si mi-a spus ca vrea sa incheie o afacere cu mine in legatura cu disparitia lui Mohamad Munaf si a jurnalistilor, spunandu-mi textual (vreau sa spuna ca Hayssam Omar este initiatorul operatiunii rapirii jurnalistilor), a incercat ore in sir si in mai multe zile consecutive acest lucru, odata prin tentatie si alta data prin intimidare, spunandu-mi ca este imputernicit personal de catre presedintele Romaniei si ca are atributii vaste ce nu mi le puteam imagina. Dar eu am refuzat acest josnic targ pe seama vietii fratelui meu, care imi era singura ingrijorare si a jurnalistilor romani.
La randul lor si la cererea anchetatorilor irakieni au exercitat asupra mea tot felul de torturi fizice si morale sa ma indemne sa declar ce vrea el (Abu Helmi), mi-au rupt mana dreapta si m-au lovit pe tot corpul sub indrumarea directa a lui Abu Helmi.
Dr. Mohamad Yassin mi-a spus: „Asa va pati cel ce nu colaboreaza cu mine... vei spune tot ce vreau sa aud daca nu vei fi supus unei torturi mai mari).“
Urmele violentei sunt evidente si se pot sesiza si in prezent.
La vizita organizatiei pentru drepturile omului, la arest am fost transferat la o comisie medicala in vederea verificarii si constatarii urmelor torturii asupra noastra.
Intr-adevar s-a facut raportul medical anexat la dosarul cauzei, care confirma acest lucru. Drept pentru care s-a emis mandat de arestare pe numele ofiterilor de ancheta, care m-au torturat si au fost acuzati de coruptie administrativa, dar care au reusit sa fuga intr-un loc necunoscut. Cine se uita atent la cazul nostru va constatat ca este un joc politic, pregatit in Romania si de catre partidele politice, iar noi nu suntem decat niste victime ale acestui joc politic. In consecinta am fost condamnati la moarte in mod abuziv si injust. Cu toate ca jurnalistii au fost eliberati, dupa ce noi am ramas in arestul directiei, dupa 57 de zile de la arestarea noastra.
Solicitam tuturor organizatiilor umanitare din lume sa ne salveze de acest verdict dur. Mentionez ca sunt casatorit, am un copil si nu am antecedente penale. Acesta este adevarul pentru toate cele intamplate noua si sunt trimis la executarea condamnarii cu moartea.
Va rog sa ne dati sprijinul, sa ne salvati vietile noastre si ale copiilor si familiilor noastre.

Youssef Mohamad Munaf-ss si amprenta digitala
Reprezentantul inculpatului/Av. Marwan-ss/24.12.2006
Ibrahim Kahdem: Este un joc politic murdar intre partide care se lupta intre ele in Romånia
Traducere din limba araba
Catre cei interesati
„Subsemnatul Ibrahim Yassin Kadhem, am fost arestat la data de 5.04.2005 de catre Ministerul de Interne (Directia Crimelor Majore), in legatura cu disparitia lui Mohamad Munaf si insotitorii acestuia, jurnalistii romani si am fost acuzat fara nici un motiv sau probe de catre anchetatorii irakieni si impreuna cu ei o persoana pe nume dr. Abu Helmi (Mohamad Yassin), trimisul personal al presedintelui Romaniei, in legatura cu rapirea jurnalistilor romani. Cand am refuzat aceasta acuzatie, au exercitat asupra mea tot felul de torturi fizice si morale, urmele mai existand pe trupul meu pana in prezent. Deci am fost legat la ochi timp de sapte zile consecutive si am fost bagat la subsol ce apartinea Ministerului de Interne, care era intunecat si foarte rece, si unde nu am reusit sa dorm, iar mancarea a fost foarte putina, fiind sub orice critica.
Am fost amenintat ca o vor duce pe nevasta mea la aceasta directie pentru a ma forta si obliga sa semnez o declaratie falsa si ireala. M-au facut sa semnez o declaratie in timp ce eram legat la ochi. Insistau sa scriu si sa spun numele lui Hayssam Omar in declaratei si ca el este cel care a initiat operatiunea de rapire. Eu nu-l cunosc pe acel om, nu l-am intalnit niciodata, si nici nu am auzit de el. Timp in care numitul dr. Abu Helmi, insista sa spun acest nume, el fiind cel care m-a supravegheat in timpul torturii la care am fost supus, iar eu l-am recunoscut dupa voce, fiind legat la ochi in tot acest timp. Cand am fost dus la arestul Directiei, a venit o comisie a Drepturilor Omului din Irak, care au vazut urmele torturii mele, care erau destul de evidente, si a fost formata o comisie de ancheta cu acest subiect si am fost transferati la o comisie medicala care au confirmat tortura la care am fost supus (pe care o anexez si o administrez la dosar), drept pentru care ofiterul de ancheta a fost arestat pe motiv de coruptie administrativa, mita, torturarea unor prizonieri, dar au reusit sa fuga intr-un loc necunoscut, cu toate astea am fost condamnat abuziv la moarte. Solicitam toate organizatile umanitare sa ia aceste nedreptati, deoarece suntem nevinovati de acesete acuzatii si de dura sentinta.
Sunt casatorit si tata cu trei copii, fara antecedente penale, si n-am fost inchis niciodata nici macar pentru o zi.
Acesta este adevarul in totalite despre cele petrecute cu noi, suntem nevinovati si in ciuda acestui fapt am fost condamnati la moarte.
Aruncand o privire asupra acestui caz, veti constata ca este un joc politic murdar intre partide care se lupta intre ele in Romania si noi suntem victime ale acestui caz. Va rog sa ne ajutati si sa ne salvati viata si viata copiilor nostri.

Ibrahim Yassin Kadhem-ss
Confirm ca aceste afirmatii s-au dat in prezenta avocatului-ss/23.12.2006“
Ministerul Justitiei a atentionat ca Romånia poate face cerere de comisie rogatorie
In luna mai a acestui an, magistratilor Arghir si Dumitrascu, judecatori in cauzele Omar Hayssam si Mohamad Munaf, li s-a transmis de la Ministerul Justitiei o nota importanta, de care Arghir a tinut cont, dar nu si Dumitrascu. Nota arata ca traducerea facuta de catre Ambasada Romaniei la Bagdad cu privire la raspunsul ministrului adjunct al justitiei din Irak referitor la videoconferinta cu Munaf nu era corecta. Iata corespondenta:

Exemplar nr. 1
Nr. 62517 din 17 mai 2007

Catre,
Curtea de Apel Bucuresti, Sectia I Penala

In atentia:
Doamnei judecator Geanina Arghir, ref. Dosar nr. 6595/2/2006
Doamnei judecator Sofica Dumitrascu, ref. Dosar nr.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.