"Ne-am luat toate precautiile si speram sa repunem in functiune serverul foarte curand", a declarat colonelul Gary Keck.
Potrivit lui, intruziunea in serverul de mail neconfidential al serviciilor secretarului apararii, care numara mii de angaj
"Ne-am luat toate precautiile si speram sa repunem in functiune serverul foarte curand", a declarat colonelul Gary Keck.
Potrivit lui, intruziunea in serverul de mail neconfidential al serviciilor secretarului apararii, care numara mii de angajati, a fost detectata miercuri. Intre 1.000 si 1.500 de adrese au fost suspendate temporar, potrivit unui oficial de la Pentagon.
Serverul era folosit pentru mesaje electronice de ordin general, referitoare la aspecte administrative si nu la informatii secrete despre operatiuni militare, a precizat colonelul Keck.
Acesta nu a precizat cine a fost la originea atacului sau daca hackerul a putut sa citeasca e-mailuri.
Secretarul apararii Robert Gates a minimalizat si el, la o conferinta de presa de joi, consecintele acestei intruziuni, afirmand ca ea nu afecteaza operatiunile armatei americane si presupune doar neplaceri de ordin administrativ.
"Departamentul Apararii este atacat constant (...) cred ca sunt sute de atacuri pe zi" impotriva retelei sale informatice, a subliniat Gates. El a dorit sa linisteasca opinia publica, precizand ca sistemele informatice ale Pentagonului au duplicate pentru a preveni consecinte grave ale unor asemenea atacuri si ca Departamentul supravegheaza indeaproape asemenea eventuale asemenea intruziuni si are proceduri pentru a raspunde la ele.
Vestea atacarii unui server al Pentagonului vine la doua zile dupa dezvaluirea lipsei de securitate din ultimii ani a retelei Departamentului pentru Securitate Interna (DHS).
DHS a fost viitima a 844 de "incidente" legate de securitate ainfomatica, in anii fiscali 2005 si 2006, unele dintre ele soldandu-se cu virusarea sistemului, potrivit documentelor oferite de DHS, a declarat un congresman in timpul unei audieri in fata comisiei pentru securitate interna a Camerei Reprezentantilor.
"Acest lucru inseamna ca teroristii sau diferite state ar putea patrunde in bazele de date ale Departamentului pentru Securitate Interna pentru a schimba sau modifica numele pentru a permite accesul in tara al unor persoane si nici nu am sti ca au facut-o", a comentat ingrijorat congresmanul James Langevin.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.