Saptamana trecuta in piata la termen de la Sibiu au fost tranzactionate 53.467 contracte, valoarea lor reprezentand echivalentul a 59,7 de milioane de euro.
Preturile futures ale raportului euro/leu au avut o evolutie descendenta pentru toate scadentele disponibile, investitorii luand in calcul parcursul apreciativ al leului. a€žDeclaratia de vineri a guvernatorul BNR, care a lasat de inteles ca institutia pe care o conduce nu va interveni in piata valutara decat in situatii grave, a fost un semnal important pentru investitori, preturile futures ale euro pentru scadentele medii si lungi inregistrand la nivelul saptamanii scaderi de pana la patru bani. Pe termen mediu si lung, adica septembrie si decembrie putem vorbi despre strategii de hedging valutar, tinand cont si de modul in care evolueaza moneda europeana in piata la vedere".
Euro a coborat pentru ziua de vineri de la 3,21 - 3,2351 lei, la inceputul ei, la 3,1805 - 3,185 lei, la sfarsitul ei, ceea ce asigura celor care au vandut la inceputul anului pentru aceasta scadenta un profit maxim de 0,2595 lei. Pretul futures al euro pentru prima scadenta din toamna a inceput saptamana la 3,27 - 2,8 lei, mai jos cu aproape 20 de bani comparativ cu jumatatea lui martie, cand au fost realizate primele tranzactii pentru septembrie. Leul si-a mentinut tendinta apreciativa, pretul futures coborand vinerea trecuta la un minim de 3,2405 lei, fata de 3,2525 lei, la deschiderea sedintei.
Si pentru decembrie evolutia preturilor a fost asemanatoare euro coborand de la 3,27 lei, la inceputul saptamanii, la 2,25 lei, la finele ei, pretul de cotare al sedintei fiind de 3,2598 lei. Dupa o lunga perioada in care a stagnat la 3,365 lei, saptamana trecuta pretul futures al raportului euro/leu cu scadenta martie 2008, a coborat cu 10,5 bani, pana la 3,26 lei.