Box
Bronz european pentru Ionut Gheorghe
Ionut Gheorghe este primul pugilist roman medaliat la Campionatele Uniunii Europene de la Dublin. Medaliatul cu bronz olimpic a castigat acelasi trofeu continental, dupa ce l-a invins la puncte, 19-14, pe germanul Viaceslav Kerber. Trofeu pe care-l poate converti in argint sau aur in urmatoarele meciuri.

Handbal
COSR premiaza nationala feminina
Comitetul Olimpic si Sportiv Roman a anuntat ca va premia componentele nationale de senioare, vicecampioane ale lumii, cu 100.000 lei, la solicitarea conducerii FRH. Vestea a fost bine primita de jucatoarele aflate in cantonament la Baile Felix si de colegele care nu sunt alaturi de ele din diverse motive. Antrenorii Tadici si Musi au apreciat aceasta decizie venita imediat dupa aflarea adversarelor pe care le vor intalni la Mondiale in grupa de la Toulon, oras cu 166.000 de locuitori si o sala de 4.200 locuri, considerand-o un binevenit stimulent pentru a ajunge din nou in finala campionatelor lumii, beneficiind de o grupa accesibila. Si presedintele Cristian Gatu a fost de acord ca adversarele din grupa nu ne pot pune probleme. Polonia are 12 prezente la turneeele finale ale CM, cea mai buna clasare fiind pe locul 5 inů1973, China a ajuns de noua ori aici, ocupand pozitia 8 in 1990, iar Tunisia s-a calificat doar de trei ori, venind pe locul 18 acum doi ani. In a doua faza am scapat de Rusia, Norvegia si Franta, urmand sa intalnim Ungaria, Spania, Coreea de Sud, Germania sau Ucraina, la Dijon, intr-o sala cu 3.900 de locuri. Odata cu sferturile de finala ne vom muta la Paris, pana la sfarsitul competitiei, cu speranta de a ajunge in ultimul act si a-l incheia din postura echipei invingatoare. Pana atunci va fi o pregatire in Turcia, luna viitoare, apoi o dubla confruntare, in deplasare, cu campioana continentala Norvegia, urmata de participari la turneele Panonia GSM Cup in Ungaria, Trofeul Carpati de la Cluj si Cupa Mondiala din Danemarca, ultimele doua in noiembrie.

Tenis
Dublul Mergea - Tecau promoveaza in semifinale
Florin Mergea si Horia Tecau s-a calificat in semifinalele probei de dublu a turneului de la Alma Ata, in urma victoriei cu 7-5, 6-3 in fata francezului Alex Renard si a sarbului Boris Pasanski. Si Andrei Pavel va juca in aceeasi faza, dar la Nottingham, alaturi de argentinianul Juan Martin del Potro. Anda Perianu, ultima romanca in calificari la Wimbledon, a pierdut in turul al treilea la Kristina Brandi-Porto Rico, scor 1-6, 3-6.

Sah
Continua "Turneul Regilor", la Bazna
In runda a cincea a "Turneului Regilor", Mihai Suba nu si-a putut valorifica pozitiile avute cu albele, fiind invins de ungurul Lajos Portisch. Intrucat celelalte partide s-au incheiat remiza, pe primul loc a ramas armeanul Rafael Vaganian cu 3,5 puncte. A pierdut si Liviu Dieter Nisipeanu in turneul de la Foros-Rusia, impotriva reprezentantului gazdelor, Emelianov. Conduc Ivanciuk si Van Welly cu 2,5 puncte.

Rugby
Turneu de calificare in Germania
Nationala de rugby in 7 a tarii noastre, antrenata de Daniel Neaga, a ajuns la Heidelberg, unde va juca, incepand de maine, la turneul de calificare pentru CE de luna viitoare. Primul adversar va fi Germania, dupa care va urma Spania. In functie de rezultatele inregistrate, va intalni Portugalia sau Lituania, ocupantele primelor doua pozitii urmand sa se califice la competitia rezervata celor mai bune echipe de pe continent, care va avea loc la Moscova.