In sedinta din data de 19 iunie 2007, Consiliul de Onoare al CRP a sanctionat Ringier Romania cu avertisment, a delimitat practica invocarii unor declaratii neoficiale si a solicitat definitivarea urgenta a cercetarilor in cazul jurnalistilor Marian
In sedinta din data de 19 iunie 2007, Consiliul de Onoare al CRP a sanctionat Ringier Romania cu avertisment, a delimitat practica invocarii unor declaratii neoficiale si a solicitat definitivarea urgenta a cercetarilor in cazul jurnalistilor Marian Garleanu si Sebastian Oancea. Grupul Ringier Romania, refuzand sa raspunda acuzatiei de violare a serverelor editoriale apartinand grupului Adevarul, a fost sanctionat de Consiliul de Onoare al Clubului Roman de Presa cu avertisment public.
Consiliul de Onoare considera ca invocarea unor declaratii neoficiale, neasumate de persoanele care se presupune a le fi facut, fara ca persoanele in cauza sa fi fost contactate inainte de publicarea respectivelor declaratii pentru a-si prezenta propria pozitie, reprezinta o practica ce nu se inscrie in normele deontologice si CRP se delimiteaza de aceasta. "Modul serios de a face presa nu trebuie sa faca uz de mijloacele publicatiilor pline de murdarii <>, iar utilizarea surselor nu trebuie sa fie in legatura cu <> culese la a doua sau a treia mana", se pronunta CRP intr-un comunicat oficial. CRP cere definitivarea urgenta a cercetarilor jurnalistilor Marian Garleanu si Sebastian Oancea, implicati in ancheta privind CD-ul cu informatii ale armatei, declarandu-se nesatisfacut de pozitia oficiala a Parchetului care, prin procurorul general Laura Codruta Kövesi, considera ca "intarzierea in solutionarea dosarului nu este nejustificata", iar "cauza nu a depasit termenul rezonabil", desi cercetarile s-au intins pe parcursul a peste 15 luni.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.