Ministrul Economiei si Finantelor, Varujan Vosganian, a declarat ca, pana in present, Comisia Europeana nu a formulat un raspuns in privinta taxei auto. Vosganian s-a aratat optimist in privinta rezolvarii problemei taxei de prima inmatriculare, expl
Ministrul Economiei si Finantelor, Varujan Vosganian, a declarat ca, pana in present, Comisia Europeana nu a formulat un raspuns in privinta taxei auto. Vosganian s-a aratat optimist in privinta rezolvarii problemei taxei de prima inmatriculare, explicand ca forurile europene au trimis doar recomandari, care se refera la clarificarea unor termini, informeaza Hotnews.ro. "Suntem pe un trend pozitiv in raporturile cu CE", a spus Vosganian.
Recent, surse guvernamentale anuntau ca oficialii de la Bruxelles au formulat si transmis o pozitie oficiala legata de modalitatea Ministerului Economiei si Finantelor de a calcula taxa auto. "Nu e o atitudine a CE, ci o solicitare de informatii suplimentare din partea Directiei de impozite si taxe vamale, cuprinde sugestii. Masinile second sunt considerate cele mai vechi de o luna si nu mai vechi de trei luni, asa cum calculam noi. Am convenit ca acest lucru sa fie pus in practica", a spus Vosganian.
Autoritatilor romane au prezentat la sfarsitul lunii trecute oficialilor Comisiei Europene propunerile privind taxa de prima inmatriculare a masinilor din import.
Noua grila pentru aceasta taxa are la baza principiul potrivit caruia cuantumul taxei scade pe masura ce varsta masinii creste.
De exemplu, valoarea taxei scade la aproape jumatate fata de cea actuala pentru masinile Euro 4 cu vechime de 1-2 ani. Niveluri mai ridicate ale taxelor vor ramane la masinile non euro, iar pentru autoturismele cu motor Euro 5 nu se plateste taxa de prima inmatriculare.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.