Atat Polonia, cat si Marea Britanie au starnit iritare printre ceilalti membri ai Uniunii, venind, chiar in ajunul reuniunii, cu revendicari noi, de ultima ora.

Polonia, in primul rand, a amenintat inca o data ca e gata sa opuna un veto ne
Atat Polonia, cat si Marea Britanie au starnit iritare printre ceilalti membri ai Uniunii, venind, chiar in ajunul reuniunii, cu revendicari noi, de ultima ora.

Polonia, in primul rand, a amenintat inca o data ca e gata sa opuna un veto negocierilor asupra noului tratat al Uniunii, in cazul in care liderii nu accepta sa discute cererea Varsoviei de a i se acorda un drept de vot mult mai mare decat cel actual. La randul sau, Marea Britanie a cerut reduceri masive ale prerogativelor viitoarei politici europene comune, care ar trebui sa atinga si domeniul securitatii.
Liderii celor 27 de tari ale Uniunii se intalnesc joi si vineri la Bruxelles pentru discutii printre care se numara si proiectul viitoarei Constitutii europene, respinsa pana acum prin referendum in Franta si Olanda, dar pe care unii membri ar dori sa o pastreze in forma sa actuala. Alte tari cer insa un text mult mai restrans si mai putin ambitios.
Surse interne ale Uniunii afirma ca oficialitatile germane, si in primul rand cancelarul Angela Merkel, sunt foarte suparate pe Tony Blair, care nu a ridicat niciodata asemenea probleme in discutiile bilaterale premergatoare consiliului de astazi.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.