Parlamentul reunit in sedinta comuna a validat 11 din cei 13 membri ai CA al TVR. Candidaturile au fost propuse de catre grupurile parlamentare ale PSD (Anne-Marie Juganaru, Alexandru Sassu si Victor Socaciu-titulari, Vasile Arhire, Dumitru Pelican-s
Parlamentul reunit in sedinta comuna a validat 11 din cei 13 membri ai CA al TVR. Candidaturile au fost propuse de catre grupurile parlamentare ale PSD (Anne-Marie Juganaru, Alexandru Sassu si Victor Socaciu-titulari, Vasile Arhire, Dumitru Pelican-supleanti), UDMR (Stanik Stefan Ioan-titular, iar Salomon Marton Laszlo-supleant), PC (Razvan Barbatov-titular), PRM (Radu Toma-titular, Nicolae Teodorescu-supleant), PNL (Dida Dragan-titular, Brandusa Miron-supleant) si al minoritatilor nationale (Raico Cornea-titular), Guvern (Vlad Velcu-titular, Mirela Luca-supleant) si de catre angajatii TVR (Sorin Burtea si Marian Voicu-titulari, Ioana Bantoiu si Mihai Radulescu-supleanti). Lista a fost votata in bloc, cu 234 de voturi favorabile si doar 16 voturi impotriva. Dupa votul de validare, membrii CA au depus juramantul in aceasta calitate in fata unei sali in care se mai aflau doar patru parlamentari!
O noua concesie facuta de Guvern
Conform spuselor presedintelui Comisiei de cultura de la Senat, Adrian Paunescu, nominalizarile din partea Presedintiei si a PD, Catalin Avramescu, respectiv Alexandru Lazescu, au venit prea tarziu la comisie pentru ca acestia sa mai fie audiati. Paunescu a facut un apel la membrii comisiilor de specialitate din cele doua Camere sa participe la audierile de luni dupa-amiaza, la care ar trebui sa participe si cei care urmeaza sa ocupe locurile de supleant ramase libere din partea PSD, PC si minoritati. Din aceasta cauza, Paunescu a obtinut o amanare a alegerii presedintelui-director general. Presedintii Camerelor au cazut de acord sa organizeze o noua sedinta comuna pentru completarea Consiliului de Administratie si alegerea directorului general. Insa membrii alesi au cazut imediat de acord sa-l sustina pentru aceasta functie pe unul din cei nominalizati de PSD, Alexandru Sassu, astfel ca cei desemnati de PD si de Basescu nu vor avea niciun cuvant de spus in aceasta chestiune. De altfel, sustinerea Consiliului de Administratie este doar o recomandare pentru comisiile parlamentare de specialitate, care pot desemna un alt candidat pentru a fi aprobat de catre plenul Parlamentului. Oricum, jocurile erau deja aranjate intre liberali si social-democrati astfel incat PSD sa aiba din nou un om de incredere in fruntea televiziunii publice. Numirea lui Sassu va fi oficializata saptamana viitoare. (Adrian ILIE)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.