Premierul Calin Popescu Tariceanu si presedintele PSD Mircea Geoana s-au intalnit ieri, la Guvern, pentru a discuta despre proiectul de lege al social-democratilor privind cresterea punctului de pensie. Daca la subiectul pensiilor cele doua tabere nu
Premierul Calin Popescu Tariceanu si presedintele PSD Mircea Geoana s-au intalnit ieri, la Guvern, pentru a discuta despre proiectul de lege al social-democratilor privind cresterea punctului de pensie. Daca la subiectul pensiilor cele doua tabere nu s-au inteles, pe tema motiunii de cenzura PNL si PSD au cazut la pace.
Potrivit unor surse din PNL, Mircea Geoana i-ar fi promis primului-ministru ca nu va introduce o motiune de cenzura impotriva Cabinetului Tariceanu, daca liberalii vor da fonduri primarilor PSD. Aceleasi surse ne-au mentionat ca pesedistii vor vota legea de abilitare a Guvernului in Camera Deputatilor, iar la rectificarea bugetara vor primi bani pentru teritoriu. In ceea ce priveste marirea pensiilor, PNL a explicat ca nu exista deocamdata resurse bugetare pentru realizarea acestui fapt. Delegatia PSD (formata din Geoana, Viorel Hrebenciuc si Marian Sarbu) nu s-a lasat induplecata, mai ales ca acest segment al populatiei este aducator de capital politic pentru orice formatiune. In consecinta, pesedistii au propus taxarea cu 5% a comercializarii bauturilor alcoolice, tigarilor, pariurilor, jocurilor de noroc si a produselor petroliere. La intalnire au mai participat din partea PNL - ministrii Muncii, Economiei si Apararii, respectiv Paul Pacuraru, Varujan Vosganian si Teodor Melescanu - iar din partea PSD fostul ministru al Muncii Marian Sarbu si liderul deputatilor social-democrati Viorel Hrebenciuc. (R.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.