Toti angajatii care au varsta pana in 35 de ani trebuie sa adere la un fond privat de pensii obligatorii. Continuam sa va prezentam un set de intrebari si raspunsuri din partea Consiliului de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP ? foto
Toti angajatii care au varsta pana in 35 de ani trebuie sa adere la un fond privat de pensii obligatorii. Continuam sa va prezentam un set de intrebari si raspunsuri din partea Consiliului de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP ? foto sediu), conform Legii nr. 411 din 2004 privind pensiile administrate privat. Ce se intampla in caz de invaliditate? - In cazul pensionarii de invaliditate pentru afectiuni care nu mai permit reluarea activitatii, un participant poate obtine: - o plata unica sau plati esalonate in rate pe o durata de maximum 5 ani, daca activul sau personal net, nu este suficient pentru acordarea unei pensii private minime; - o pensie privata, daca activul sau personal net este suficient pentru acordarea unei pensii private minime. Ce se intampla cu banii participantului daca decesul acestuia survine inainte de deschiderea dreptului la pensia privata? - La ultimul fond de pensii la care a contribuit participantul decedat se deschide cate un cont fiecarui beneficiar, in care se transfera activele cuvenite fiecaruia dintre beneficiari. Cui dam banii Deocamdata au fost autorizate sapte firme pentru constituirea ca societati in sistemul pensiilor administrate privat. Este vorba de: BCR Administrare Fond de Pensii, Prima Pensie Fond de Pensii Privat, BRD Fond de Pensii, Interamerican Societate de Administrare a unui Fond de Pensii Privat, ING Fond de Pensii, Aviva Societate de Administrare a unui Fond de Pensii Privat, si Omniasig Pensii - Societate de Administrare a unui Fond de Pensii Privat.


Despre autor:

Cancan

Sursa: Cancan


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.