Adriana Popescu Absolventii claselor a VIII-a din toata tara au avut, ieri, de rezolvat varianta cu numarul 56, la proba de matematica, din cadrul Testelor Nationale. Dupa ce majoritatea elevilor s-a declarat foarte multumita de subiectul de la roma
Adriana Popescu Absolventii claselor a VIII-a din toata tara au avut, ieri, de rezolvat varianta cu numarul 56, la proba de matematica, din cadrul Testelor Nationale. Dupa ce majoritatea elevilor s-a declarat foarte multumita de subiectul de la romana, apreciindu-l ca foarte usor, cu totul alta a fost situatia la "mate". Multi dintre participantii la examen au spus ca subiectele au fost grele, mai ales cel de geometrie, iar inspectorul Florica Banu a admis ca proba a fost "de dificultate medie". Chiar copiii politicienilor au declarat, inainte de test, ca au emotii, insa atat Mihnea Nastase (fiul lui Adrian Nastase) cat si Alexandru Geoana s-au aratat optimisti, intrucat "s-au pregatit intens". Nu la fel de sarguinciosi au fost doi elevi de la Centrul de examen 169, din Capitala, care au fost eliminati, dupa ce supraveghetorii au gasit in penarele acestora fituici. La Constanta, alti trei elevi au ratat testul, unul fiind prins in timp ce copia, iar ceilalti doi, cand vorbeau la mobil. In Maramures, doi adolescenti au fost dati afara din sala pentru ca s-au inspirat la test dintr-o pagina de manual. Acesti elevi nu vor mai putea urma cursurile unui liceu in anul scolar 2007/2008, dar se pot inscrie la scoli de arte si meserii. Acestia vor putea sustine alt examen abia anul viitor.


Despre autor:

Cancan

Sursa: Cancan


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.