Sumele colectate din impozitarea tranzactiilor imobiliare ar putea fi repartizate in proportie de 75% la bugetele locale, fata de 50% in prezent, iar unele scutiri de impozit ar putea fi anulate pentru a creste autonomia financiara a autoritatilor lo
Sumele colectate din impozitarea tranzactiilor imobiliare ar putea fi repartizate in proportie de 75% la bugetele locale, fata de 50% in prezent, iar unele scutiri de impozit ar putea fi anulate pentru a creste autonomia financiara a autoritatilor locale, cu scopul cofinantarii proiectelor europene.

Bugetele locale ar putea primi fonduri mai mari din impozitarea tranzactiilor imobiliare. O cota de 65% din veniturile colectate din impozitarea tranzactiilor imobiliare va ajunge la bugetele locale ale comunelor, oraselor sau municipiilor pe teritoriul carora sint situate proprietatile instrainate, iar 10% din suma va fi virata la bugetul judetului, potrivit unui proiect de ordonanta de urgenta prin care ar urma sa fie modificate Codul fiscal si Legea finantelor publice.

La bugetul Agentiei Nationale de Cadastru si Publicitate Imobiliara (ANCPI) va fi repartizata diferenta de 25% din sumele colectate.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.