Odrasla. Laurentiu Badea, pustiul care saptamana trecuta isi etala Ferrari-ul de 350.000 de euro in fata hotelului Rex din Mamaia, este fiul lui Petre Badea, unul dintre mogulii afacerilor in constructii din Romania La numai 25 de ani si 1,55 m inal
Odrasla. Laurentiu Badea, pustiul care saptamana trecuta isi etala Ferrari-ul de 350.000 de euro in fata hotelului Rex din Mamaia, este fiul lui Petre Badea, unul dintre mogulii afacerilor in constructii din Romania La numai 25 de ani si 1,55 m inaltime, Badea Jr. are deja experienta in domeniul masinilor de lux. Pana acum a mai avut un Lamborghini Gallardo, de 150.000 de euro, si un BMW M3, masini de care s-a plictisit in cele din urma. Apoi, juniorul a primit cadou de la tatal sau un Ferarri model F 599 GTB F1 Fiorano, de 620 de cai putere, rosie, care costa, fara taxe, 350.000 de euro. Sirul cadourilor nu se opreste insa aici. In urma cu doua saptamani, Laurentiu Badea a primit de la tatal sau inca o supermasina, un Mercedes SLR Mclaren argintiu de 620 de cai putere. Pretul "bijuteriei": 330.000 de euro, fara taxe vamale. Astfel ca, la numai 25 de ani, Laurentiu Badea a primit de la tatal sau, cadou, masini in valoare de 830.000 de euro, adica peste 27 de miliarde de lei. Cine este tatal pustiului Petre Badea si-a inceput cariera ca inginer la Institutul de constructii Carpati. In timp a ajuns sef de lucrari si un ins suficient de important incat, in 1984, sa intre in vizorul Elenei Ceausescu. "Tovarasa" i-a cerut sa darame biserica Manastirii Cotroceni, sarcina de care Badea s-a achitat cu succes. Dupa revolutie, inginerul a creat o societate, spun unii, "capusa", numita Aedificia Carpati, prin care a obtinut cateva comenzi "grase" de stat. Badea pune astfel mana pe contracte cu lucrari la Palatul Parlamentului, Atheneul Roman, Palatul Regal si Biblioteca Universitara. Omul de afaceri a fost pe placul tuturor partidelor politice. A avut relatii cu PDSR-ul, cu CDR-ul, apoi iar cu Social-democratii. Cu Emil Constantinescu relatia a devenit de-a dreptul intima. In 1998, Badea si-a suflecat manecile si a renovat cu zel vila presedintelui din str. Ermil Pangratti. Totusi, in 2004 a intrat in coliziune cu actualul presedinte Traian Basescu, pe atunci primar al Capitalei. Patronul Aedificia Carpati a primit contractul de demolare al mausoleului din parcul Carol, afacere care i-ar fi adus 1,5 milioane de euro. Contractul nu a fost dus la indeplinire intrucat Basescu a reusit sa sisteze lucrarile. Intre timp, omul de afaceri a gasit timp sa investeasca in sport fiind unul din actionarii clubului Dinamo. Badea are si cateva probleme cu legea. In ianuarie 2007, Judecatoria Sectorului 5 a hotarat redeschiderea dosarului in care Badea, in varsta de 54 de ani, alaturi de fostul premier Adrian Nastase, este cercetat in cazul proiectarii si executiei Muzeului National de Arta Contemporana. Afacerea a inghitit, in 2001, nu mai putin de 500 de miliarde de lei, cu 130 de miliarde, mai mult, decat era prevazut initial.


Despre autor:

Cancan

Sursa: Cancan


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.