Decretarea codului galben in Bucuresti, incepand de astazi, i-a determinat pe edili sa ia masuri pentru diminuarea efectelor caniculei.

Persoanele cu afectiuni cardiace pot avea de suferit din cauza evaporarii apei cu care sunt udate straz
Decretarea codului galben in Bucuresti, incepand de astazi, i-a determinat pe edili sa ia masuri pentru diminuarea efectelor caniculei.

Persoanele cu afectiuni cardiace pot avea de suferit din cauza evaporarii apei cu care sunt udate strazile, in perioadele cand se ating temperaturile maxime. Din aceasta cauza, prefectul Mioara Mantale a cerut ca stropirea sa se realizeze numai dimineata si seara. Masura a fost luata la recomandarea specialistilor din cadrul Autoritatii de Sanatate Publica a Municipiului Bucuresti.
strandurile publice vor fi deschise nonstop, iar fantanile arteziene vor functiona fara oprire, echipele de interventie fiind pregatite in caz de defectiuni. Apa Nova va instala in zonele aglomerate corturi de unde trecatorilor le va fi distribuita apa potabila. Masurile vor fi extinse pe toata perioada caniculei, care s-ar putea prelungi si saptamana viitoare.

>> Strazile vor fi stropite de cinci ori mai des decat in mod normal si mai ales noaptea.

>> Bucurestenii vor putea merge la strand si pe timpul noptii pentru a se racori.

>> Autoritatile vor sa diminueze efectele caniculei resimtite de populatie.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.