Un alt consilier paraseste staff-ul de la Palatul Cotroceni. Consilierul de stat din cadrul departamentului Constitutional legislativ, Silviu Barbu, a inaintat presedintelui Basescu cererea de incetare a detasarii din functie incepand cu data de 21 i
Un alt consilier paraseste staff-ul de la Palatul Cotroceni. Consilierul de stat din cadrul departamentului Constitutional legislativ, Silviu Barbu, a inaintat presedintelui Basescu cererea de incetare a detasarii din functie incepand cu data de 21 iunie. Purtatorul de cuvant al Administratiei Prezidentiale, Valeriu Turcan, ne-a declarat ieri ca documentul a fost aprobat in cursul zilei de marti. Barbu era detasat la Administratia Prezidentiala de la Curtea de Apel Bucuresti, unde detinea functia de judecator. Motivul parasirii fotoliului de la Cotroceni s-a datorat aparitiei in presa a uneia din convorbirile sale telefonice interceptate anul trecut cu mandat judecatoresc cu decanul Facultatii de Drept si Sociologie de la Universitatea "Transilvania" Brasov. Fiind magistrat in Brasov in acea perioada, Barbu l-a sunat pe decanul Nicolae Bujdoiu in legatura cu un examen din anul I pe care cumnatul sau nu il promovase. Silviu Barbu afirma ca a discutat despre posibilitatea reportarii examenului pentru unul din anii urmatori in contextul in care examenul fusese scos din curricula scolara. "Desi nu este anchetat sau martor, domnul Barbu a dorit sa renunte la postul din Cotroceni pentru a nu afecta imaginea institutiei prezidentiale", ne-a declarat purtatorul de cuvant al Administratiei Prezidentiale.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.