Romania va beneficia mai greu de avantajele econo
mice generate de integrarea in Uniunea Europeana, avand in vedere nivelul mai redus de restructurare decat in alte state membre, se arata intr-un raport al Bancii Mondiale. Restructurarea economi
Romania va beneficia mai greu de avantajele econo
mice generate de integrarea in Uniunea Europeana, avand in vedere nivelul mai redus de restructurare decat in alte state membre, se arata intr-un raport al Bancii Mondiale. Restructurarea economica, alaturi de o serie de reforme sociale, precum cele din sanatate si educatie, reprezinta modalitati pentru cresterea productivitatii muncii, al carei rol este de a contracara efectele negative provocate de reducerea populatiei apte de munca - se arata in raportul "De la rosu la gri: Cea de-a treia tranzitie a populatiilor in curs de imbatranire din Europa de Est si fosta Uniune Sovietica".
Banca Mondiala noteaza ca state precum Estonia, Ungaria, Polonia si Slovacia, care au implementat deja o serie de masuri, se vor orienta mai usor catre un proces de restructurare strategica a companiilor si de impulsionare a inovatiei, ajutate de integrarea in UE, de fluxurile de investitii straine directe si de tehnologie. Cele mai importante provocari vor fi inregistrate in tari precum Bosnia si Hertegovina, Georgia, Muntenegru, in care procesul de restructurare este intarziat. Desi atrage atentia asupra dificultatilor cu care s-ar putea confrunta, Romania este inclusa in categoria statelor care au inceput relativ repede procesul de reforma.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.