Echipa nationala de handbal feminin a Romaniei va evolua in grupa D, alaturi de reprezentativele Tunisiei, Chinei si Poloniei, la Campionatul Mondial din Franta, care va avea loc in perioada 2-16 decembrie, s-a stabilit, miercuri, la tragerea la sort
Echipa nationala de handbal feminin a Romaniei va evolua in grupa D, alaturi de reprezentativele Tunisiei, Chinei si Poloniei, la Campionatul Mondial din Franta, care va avea loc in perioada 2-16 decembrie, s-a stabilit, miercuri, la tragerea la sorti.

Romania s-a calificat dupa ce a eliminat Suedia, in play-off. Obiectivul nationalei antrenate de Gheorghe Tadici si Dumitru Musi este clasarea pe podiumul mondial, dupa ce la editia din 2005 a cucerit medaliile de argint, in finala cu Rusia.
La CM din Franta vor participa 24 de echipe, care vor fi impartite in 6 grupe preliminare. Echipele clasate pe primele doua locuri in fiecare grupa se vor califica in grupele principale. Meciurile din grupele preliminare se vor juca in orasele Nantes, Saint-Brienc, Nimes, Toulon si Lyon, cele din grupele principale la Dijon si Metz, iar semifinalele si finalele la Paris. Partidele de clasament pentru locurile 13-24 vor avea loc la Beauvais si Plaisir.
Componenta completa a celor sase grupe:
Grupa A: Kazahstan, Argentina, Croatia, Franta;
Grupa B: Australia, Macedonia, Brazilia, Rusia;
Grupa C: Republica Dominicana, Angola, Austria, Norvegia;
Grupa D: Tunisia, China, Polonia, Romania;
Grupa E: Congo, Japonia, Spania, Ungaria;
Grupa F: Paraguay, Ucraina, Republica Coreea, Germania.
In aceste zile, componentele nationalei de handbal feminin se afla la Baile Felix, pentru un program de refacere de 10 zile. Nationala va ramane la Baile Felix pana la 29 iunie, cand sportivele vor primi o vacanta de 18 zile. Urmatoarea reunire este programata pentru 16 iulie, pentru un cantonament pe litoral.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.