La 80 de ani de la urcarea pe tronul Regatului Romaniei, regele Mihai a fost sarbatorit, miercuri seara, in cadrul unei festivitati organizate la Muzeul National 'George Enescu'. Cunoscuta realizatoare de televiziune Marilena Rotaru l-a omagiat, in d
La 80 de ani de la urcarea pe tronul Regatului Romaniei, regele Mihai a fost sarbatorit, miercuri seara, in cadrul unei festivitati organizate la Muzeul National 'George Enescu'. Cunoscuta realizatoare de televiziune Marilena Rotaru l-a omagiat, in deschiderea manifestarii, pe fostul suveran, care a fost intampinat, in curtea muzeului, cu acordurile imnului regal, interpretat de corul de copii ''Trison'' de la Liceul 'Iulia Hasdeu' din Chisinau, relateaza Rompres.
Dupa o trecere in revista a biografiei celui sarbatorit, presedintele Institutului National pentru Memoria Exilului Romanesc (INMER), Dinu Zamfirescu, si-a exprimat speranta ca 'majoritatea reala a romanilor va restabili continuarea unei traditii romanesti, monarhia constitutionala, ca singura solutie pentru tara noastra'.
Corul ''Trison'' a interpretat un program de cantece romanesti dedicate celui care, pe vremuri, spunea ca pentru Romania, al doilea Razboi Mondial nu s-a incheiat, deoarece Basarabia nu a revenit la patria mama. Din programul elevilor Liceului 'Iulia Hasdeu' din Chisinau nu au lipsit melodiile pe versuri ale unor cunoscuti poeti basarabeni - Grigore Vieru sau Dumitru Matcovschi - din care au razbatut, pe fondul evocarii figurii lui Stefan cel Mare si a limbii romane, indemnuri la unire. Din sala s-a scandat 'Basarabia, pamant romanesc'.
Copiii si-au incheiat programul artistic cantandu-i ''La multi ani'' regelui Mihai, care a fost insotit la manifestare de regina Ana.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.