Mai multi cititori ne-au intrebat, in urma ultimelor articole in
care recomandam achizitionarea de bilete de avion pe Internet,
care sunt riscurile acestor plati si care ar fi cardurile ce pot fi folosite. Iata cateva explicatii care va v
Mai multi cititori ne-au intrebat, in urma ultimelor articole in
care recomandam achizitionarea de bilete de avion pe Internet,
care sunt riscurile acestor plati si care ar fi cardurile ce pot fi folosite. Iata cateva explicatii care va vor ajuta cu siguranta.
Pentru a putea achizitiona un bilet de avion, cazare sau orice alt serviciu turistic aveti nevoie doar de doua lucruri: calculator cu o conexiune la Internet si un card compatibil pentru platile online. Bancile romanesti emit trei tipuri de carduri care permit plati pe Internet. Este vorba de cardurile care poarta sigla VISA, MASTERCARD sau AMERICAN EXPRESS. Unele carduri VISA ELECTRON sunt compatibile numai daca dispun de codul CCV pe verso. Cardurile MAESTRO pot fi folosite numai in cazul unor site-uri, majoritatea romanesti.
Ati intrebat: "Cat sunt de sigure tranzactiile online?". Aceasta este o intrebare care ii chinuie pe multi dintre utilizatori atunci cand se vad in postura de a introduce intr-un formular numarul cardului si codul de securitate corespunzator. Pentru a fi si mai siguri de tranzactia efectuata recomandam citirea cu atentie a termenilor de utilizare a site-urilor in cauza. Majoritatea website-urilor internationale folosesc pentru tranzactii solutii atestate de VISA si
Mastercard. La magazinele online romanesti solutia de tranzactionare cea mai raspandita este ePayment, certificata 3D Secure de catre VISA si Mastercard prin intermediul Romcard. Autentificarea platilor folosind programele Verified by Visa si MasterCard SecureCode mentine acelasi nivel de securitate in mediul virtual al comertului electronic ca si in mediul fizic in care exista legatura directa intre comerciant si detinatorul de card.
In momentul de fata Raiffeisen Bank, BRD, BCR si Alpha Bank propun cea mai noua solutie de securizare a cardurilor care pot fi folosite si pentru tranzactiile online. Comert Electronic 3-D Secure este serviciul pe care il poti atasa cardului tau si care iti asigura realizarea de cumparaturi on-line, fara griji. 3-D Secure a aparut ca raspuns la necesitatea dezvoltarii unor mijloace prin care sa se verifice daca persoana care face o plata pe Internet este chiar detinatorul real al cardului.
Posesorul unui card Raiffeisen
trebuie sa acceseze:
- pentru carduri VISA : https://www.secure2gw.ro/rzbv/rrzb/intro.jsp
- pentru carduri Mastercard: https://www.secure2gw.ro/rzbm/rrzb/intro.jsp
Posesorul unui card BRD trebuie sa acceseze:
- pentru carduri VISA : https://www.secure2gw.ro/brdv/rbrd/terms.jsp
- pentru carduri Mastercard: https://www.secure2gw.ro/brdm/rbrd/terms.jsp
Posesorul unui card BCR trebuie sa acceseze:
- pentru carduri VISA : https://www.secure2gw.ro/bcrv/rbcr/terms.jsp
- pentru carduri Mastercard: https://www.secure2gw.ro/bcrm/rbcr/terms.jsp

Posesorul unui card
Alpha Bank trebuie sa acceseze:
- aceasta banca ofera numai carduri VISA : https://www.secure2gw.ro/alphav/ralpha/intro.jsp

Dupa ce a urmat toti pasii indicati acolo clientul va intra in posesia unei parole. De fiecare data cand va incerca sa cumpere ceva de pe un site care afiseaza cele doua sigle Verified by Visa si MasterCard SecureCode, i se va cere respectiva parola.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.