Producatorul farmaceutic indian Ranbaxy Laboratories isi mentine previziunile privind o crestere anuala a veniturilor cu circa 20% in urmatorii cinci ani si intentioneaza sa continue politica de achizitii, a declarat directorul general al companiei,
Producatorul farmaceutic indian Ranbaxy Laboratories isi mentine previziunile privind o crestere anuala a veniturilor cu circa 20% in urmatorii cinci ani si intentioneaza sa continue politica de achizitii, a declarat directorul general al companiei, Malvinder Singh, transmite Reuters, citat de NewsIn.
Ranbaxy va majora veniturile prin extinderea ofertei de produse generice pe pietele importante din America de Nord si Europa, avand, totodata, in vedere un avans mai rapid pe pietele emergente, precum Africa de Sud, a afirmat Singh, prezent la Forumul Economic Mondial pentru Africa, unde a ocupat functia de copresedinte.
In luna aprilie, Ranbaxy si-a majorat estimarea referitoare la avansul anual al vanzarilor, de la 15% la 20%. "Cu siguranta, vom creste cu mai mult de 20%, in urmatorii patru-cinci ani, iar avansul va fi obtinut atat organic, cat si neorganic", a adaugat sursa citata. Compania indiana evalueaza mai multe oportunitati de achizitie, dupa ce a preluat noua firme in 2006, inclusiv in Romania. In luna mai, compania a anuntat ca a cumparat 13 marci din domeniul dermatologic, de la grupul Bristol-Myers Squibb, pentru 26 milioane de dolari.
"Suntem implicati in aliante strategice, investim in unele companii si evaluam in mod continuu fuziuni si achizitii, pentru a ne consolida prezenta globala. Vom profita de orice oportunitate, la pretul corect", a mai spus Singh.
Ranbaxy Laboratories detine un portofoliu bogat de produse, pe care intentioneaza sa-l extinda, odata cu expirarea unor patente pe piete importante.
"Presiunile din sectorul ingrijirii sanatatii in statele dezvoltate incurajeaza vanzarea de produse generice, ceea ce determina o perioada favorabila pentru industria medicamentelor generice, iar aceste modificari ne vor sustine cresterea pe astfel de piete", a adaugat directorul Ranbaxy.
In SUA, compania a solicitat permisiunea de a produce versiuni generice pentru aproximativ 20 de medicamente patentate. Dintre acestea, doar noua cereri au fost contestate.
Ranbaxy a preluat, in iunie 2006, pachetul majoritar de actiuni (96,7%) al Terapia Cluj-Napoca, principalul producator roman de medicamente generice. Terapia Ranbaxy ocupa, la sfarsitul lunii martie, locul sase in topul producatorilor si importatorilor farmaceutici din Romania, cu o cota de piata de 5,2%, potrivit datelor grupului indian. Subsidiara romaneasca a Ranbaxy a primit in martie autorizatia de a pune pe piata 20 de medicamente noi, care vor fi lansate in lunile urmatoare.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.