Liberalii si social-democratii au discutat ieri, la Palatul Victoria, despre proiectul PSD privind cresterea punctului de pensii, au declarat, pentru Rompres, surse din PSD. Conform surselor citate, presedintele PSD, Mircea Geoana, a fost sun

Liberalii si social-democratii au discutat ieri, la Palatul Victoria, despre proiectul PSD privind cresterea punctului de pensii, au declarat, pentru Rompres, surse din PSD. Conform surselor citate, presedintele PSD, Mircea Geoana, a fost sunat, miercuri dimineata, de primul-ministru Calin Popescu-Tariceanu, care l-a invitat la sediul guvernului pentru discutii pe marginea proiectului PSD privind pensiile.Discutiile nu s-au finalizat insa cu o concluzie clara, urmand ca actul normativ, care a fost retrimis la comisiile de specialitate marti, sa reintre in dezbaterea Camerei Deputatilor, sustin sursele citate. La discutii au fost prezenti premierul Calin Popescu-Tariceanu, ministrul economiei, Varujan Vosganian, ministrul Muncii, Paul Pacuraru, si ministrul apararii, Teodor Melescanu, din partea liberalilor, in timp ce social-democratii au fost reprezentati de Mircea Geoana, de fostul ministru al muncii Marian Sarbu si deputatul Viorel Hrebenciuc. Conform surselor citate, social-democratii au fost informatii ca "bugetul nu permite adoptarea proiectului de lege", care prevede o crestere a punctului minim de pensie de la 31% la 41% din salariul mediu brut pe economie. Daca motiunile simple introduse de Partidul Social Democrat in domeniul sanatatii si agriculturii si proiectul de lege a pensiilor vor fi adoptate de Parlament, atunci social-democratii vor vota proiectul de lege privind abilitarea Guvernului de a emite ordonante pe perioada vacantei parlamentare. Presedintele PSD, Mircea Geoana, a declarat, ieri, la finalul consultarilor avute cu premierul Tariceanu la Palatul Victoria, ca legea pensiilor este vitala pentru PSD.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.