O suprafata de aproximativ 6.000 de metri patrati din izlazul comunal si dintr-un teren cultivat cu porumb din localitatea Roata de Jos, judetul Giurgiu, a fost afectata de gaze si fluid de foraj in timpul unor lucrari de foraj la una dintre sondele
O suprafata de aproximativ 6.000 de metri patrati din izlazul comunal si dintr-un teren cultivat cu porumb din localitatea Roata de Jos, judetul Giurgiu, a fost afectata de gaze si fluid de foraj in timpul unor lucrari de foraj la una dintre sondele Schelei Petroliere Roata de Jos.

Potrivit directoarei Garzii de Mediu Giurgiu, Clara Adam, lucrarile de foraj erau executate la o adancime de aproximativ 500 de metri, cand, pe o raza de aproximativ 300 de metri in jurul sondei, au aparut cratere in pamant din care au inceput sa iasa gaze si noroi de foraj. Lucrarile au fost sistate temporar pana la stabilirea cauzelor care au dus la acest accident, iar o echipa de comisari de mediu s-a deplasat la fata locului pentru a constata pagubele si a ajuta la stabilirea eventualelor despagubiri. Acesta este primul incident de acest fel inregistrat in ultimii ani la o sonda petroliera din judet.
Rompres


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.