Parlamentarii europeni ai PD i-au trimis ieri o scrisoare premierului Calin Popescu Tariceanu (foto) in care ii cer sa demisioneze din fruntea Guvernului impreuna cu partenerii sai de guvernare de la UDMR. Motivul: europarlamentarii UDMR au reclamat
Parlamentarii europeni ai PD i-au trimis ieri o scrisoare premierului Calin Popescu Tariceanu (foto) in care ii cer sa demisioneze din fruntea Guvernului impreuna cu partenerii sai de guvernare de la UDMR. Motivul: europarlamentarii UDMR au reclamat in Parlamentul European "comportamentul negativ si discriminatoriu" al Guvernului roman. Acestia au cerut PE sa emita o recomandare prin care autoritatile romane sa ia masuri de reinfiintare a Universitatii de stat "Bolyai", cu predare in limba maghiara, prin divizarea actualei universitati clujene cu predare bilingva, "Babes-Bolyai". Pentru ca propunerea celor trei europarlamentari UDMR sa devina recomandare, trebuie sa adune 393 de semnaturi pentru a intra in dezbaterea plenului si tot atitea voturi pentru a deveni act oficial al PE. "Chiar si daca va fi votata aceasta propunere, ceea ce este foarte putin probabil, ea va deveni o opinie a PE cu titlu de recomandare pe acest subiect. Nu are insa consecinte legale, obligatorii", ne-a explicat europarlamentarul PD Roberta Anastase.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.