Inainte de inceperea sezonului trecut al Ligii I, Pandurii Tg. Jiu figurau printre candidatele sigure la retrogradare. Mentinerea formatiei gorjene in prima divizie fusese posibila doar printr-o hotarare mult contestata, inclusiv la Tribunalul pentru
Inainte de inceperea sezonului trecut al Ligii I, Pandurii Tg. Jiu figurau printre candidatele sigure la retrogradare. Mentinerea formatiei gorjene in prima divizie fusese posibila doar printr-o hotarare mult contestata, inclusiv la Tribunalul pentru Arbitraj Sportiv de la Lausanne, prin care FRF nu a acordat licenta clubului Sportul Studentesc pentru neplata unor datorii catre bugetul de stat. Cu jucatori adusi in graba din toate colturile, dar cu un antrenor ambitios pe banca, Eugen Neagoe, formatia de pe Jiu a infirmat pronosticurile negative, asigurandu-si ramanerea in primul esalon cu multe etape inainte de finalul campionatului.
"Am fost luati un pic pe nepregatite la inceputul sezonului si n-am stiut anumite smecherii. Am acceptat sa imprumutam jucatori pe sase luni si am avut probleme din acest punct de vedere. Acum doar Ilie Iordache si Dedu sunt singurii fotbalisti care nu apartin Pandurilor", ne explica presedintele Pandurilor, Marin Condescu. "Prezenta antrenorului Eugen Neagoe a contat foarte mult. A incropit rapid o echipa competitiva si a reusit sa dea incredere jucatorilor. In opinia mea, fotbalul romanesc a castigat un antrenor", il lauda presedintele Condescu pe tehnicianul "minerilor". Sorin Cartu a simtit cel mai rau pe pielea sa ascensiunea tanarului antrenor al Pandurilor, Neagoe (40 de ani) provocandu-i trei infrangeri fostului sau mentor si antrenor de la Universitatea Craiova. Cartu a pierdut in fata Pandurilor cu Poli Timisoara, meci dupa care s-a si despartit de formatia banateana si de doua ori cu FC National, in sferturile Cupei Romaniei si in returul campionatului.
Pe langa parcursul care a asigurat "minerilor" un final linistit de campionat, formatia gorjeana a reusit si cea mai buna performanta din istoria clubului in Cupa Romaniei, fiind la un pas de finala. Dupa ce au produs surpriza competitiei, eliminand in optimi viitoarea campioana, Dinamo, chiar la Bucuresti, "pandurii" au fost stopati in semifinale de Rapid, echipa care avea sa cucereasca trofeul.

Obiectiv indraznet pentru Neagoe
"Oful meu a fost sa ne salvam de la retrogradare si am realizat acest lucru mai devreme decat ne asteptam. Pentru sezonul viitor avem buget de 2,5 milioane de euro si tindem catre mai mult, obiectivul fiind o clasare pe unul din locurile 5-8, adica cel putin o participare in Cupa UEFA-Intertoto", anunta seful Pandurilor. "Este un obiectiv indraznet. Tot timpul trebuie sa vrei mai mult. Nu cred ca ne va lua cineva capul daca nu o sa mergem in cupele europene", pondereaza lucrurile antrenorul Eugen Neagoe.
Achizitiile de valoare se lasa asteptate
sefii clubului de pe Jiu nu s-au agitat foarte mult pe piata transferurilor pana acum. In afara lui Mircea Voicu, adus de la Jiul Petrosani, si repatrierea fiului selectionerului nationalei, Alexandru Piturca, Pandurii nu s-au grabit sa intareasca lotul. "Noi nu avem individualitati de marca in formatie. Forta echipei este data de omogenitatea si tineretea grupului. De aceea, desi avem oferte pentru mai multi jucatori, printre care portarul Guso, dorit in Germania, Vasilache sau Liviu Mihai, nu ne grabim sa vindem. Avem 500.000 de euro pentru transferuri si vrem sa aducem doar fotbalistii de care avem cu adevarat nevoie", spune presedintele clubului, Marin Condescu, care asteapta ca echipele mari din Capitala sa-si definitiveze loturile pentru a incerca cateva transferuri. Una din variante ar fi aducerea dinamovistilor Liviu Ganea si Adrian Scarlatache, dupa ce pista Florin Manea de la Forex Brasov a cazut. "Investim masiv in sectorul de copii si juniori. Avem 450 de copii la grupele juvenile, iar la grupa de varsta '95-'96 am obtinut locul I pe tara acum un an, iar sezonul acesta am ajuns in fazele superioare", vorbeste despre planurile de viitor oficialul gorjean. Daca achizitiile se lasa inca asteptate, clubul Pandurii s-a despartit deja de patru jucatori. Adrian Bogoi a plecat la Targoviste, unde va fi probabil antrenor jucator, Nemanja Jovanovic a fost vandut pentru 175.000 de euro Universitatii Cluj, in timp ce alti doi sarbi, Nenad Kutlacic si Nemanja Vidakovic, au fost pusi pe lista de transferuri. "Sa se antreneze singuri si pe 2 iulie sa se prezinte la echipa-satelit, EMC Rovinari. Le-am pus in vedere sa-si caute echipa. Daca nu-si gasesc, inseamna ca nu au valoare", spune Neagoe.

Adversari tari in cantonamentul din Austria
Prima parte a pregatirilor pentru noul sezon se va desfasura la Baile Herculane, pana pe 24 iunie, insa tehnicianul "minerilor" si-a adunat cu greu jucatorii, portarul ghanez Ibrahim Dossey sosind ultimul, intarziere cu care insa gorjenii s-au obisnuit inca de anul trecut. De pe 28 iunie pana pe 14 iulie, Pandurii vor merge la Kaprun, in Austria, pentru cel de-al doilea stagiu de pregatire. Oltenii au perfectat patru meciuri amicale cu adversari de calibru, urmand sa intalneasca campioanele Ungariei (Debrecen), Bulgariei (Levski Sofia) si Israelului (Beitar Ierusalim), dar si vicecampioana Austriei (Ried). "O sa sustinem jocuri amicale numai cu adversari tari pentru ca doar asa progresam. Nu ma intereseaza rezultatele, ci numai exprimarea echipei si experienta pe care o acumulam", anunta Eugen Neagoe.

ACHIZITIE
>> L-au luat pe Piturca... jr
Fiul selectionerului nationalei vrea sa-si relanseze cariera la clubul pentru care a evoluat, in liga secunda, si tatal sau, Victor Piturca. "Am o varsta la care am nevoie de multe jocuri in picioare. Tata a lasat o impresie foarte buna cat timp a jucat aici si imi va fi greu sa-l egalez", spune atacantul care a mai trecut pe la Steaua, Regensburg, Caracal, U Craiova si TSKA Sofia. "Eu cred in capacitatile de marcator ale lui Alex Piturca. Acum un an era golgheter la FC Caracal, coleg cu multi dintre actualii jucatori ai Universitatii Craiova", afirma Neagoe despre Piturca junior. Victor Piturca si Eugen Neagoe sunt veri, antrenorul Romaniei fiind cel care l-a recomandat pe "Geana" presedintelui Marin Condescu, in urma cu un an. Fara "batrani"
Antrenorul Eugen Neagoe intentioneaza sa mai transfere la Pandurii Targu Jiu doar jucatori cu experienta, insa a subliniat ca acestia nu trebuie sa fie trecuti de varsta de 30 de ani. "Vreau sa aducem jucatori valorosi, pe care ne vom putea baza si care sa ne ajute, nu sa mergem pe mana tinerilor care nu au confirmat inca. Sper ca vom si reusi acest lucru, dar nu pot da numele celor pe care vrem sa ii aducem", a spus Neagoe. "Imi pare rau ca a trebuit sa renuntam la Bogoi si chiar am discutat cu el pe aceasta tema, dar asta este situatia, nu mai are 25 de ani", a punctat tehnicianul gorjean.

Daniel Orac, accidentat
Atacantul Daniel Orac s-a accidentat la antrenamentul de la Herculane, fiind suspect de ruptura musculara. Medicul Ion serban a precizat in prima faza ca poate fi vorba doar de o contractura, insa pentru ca durerea este pe aceeasi zona unde Orac a suferit o ruptura sezonul trecut, a cerut conducerii sa-l trimita pe atacant la un ecograf pentru a se asigura ca nu e vorba de ceva grav. "Sper sa nu fie vorba de o ruptura, pentru ca m-ar tine departe de teren o luna si as rata pregatirea din Austria. Poate e doar o intindere si atunci am sanse sa ma refac cu fizioterapie pana la plecarea echipei in cel de-al doilea cantonament. Ma preocupa faptul ca durerea a aparut acolo unde am avut o ruptura si imi e teama sa nu fi recidivat pentru ca ar fi si mai grav", a declarat Orac.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.