Organizatia Opus Dei a dat-o in judecata pentru calomnie pe autoarea romanului "Camino 999", Catherine Fradier (foto), si pe editorul acestuia, Jean-Jacques Reboux, protestand astfel ca este prezentata drept complice la fraude financiare si organizat
Organizatia Opus Dei a dat-o in judecata pentru calomnie pe autoarea romanului "Camino 999", Catherine Fradier (foto), si pe editorul acestuia, Jean-Jacques Reboux, protestand astfel ca este prezentata drept complice la fraude financiare si organizatoare de asasinate, a declarat purtatorul de cuvant al Opus Dei in Franta, Arnaud Gency. Astfel, organizatia considera ca romanul politist mentionat si publicat in Franta in martie 2007 de editura Apres la lune este "in intregime defaimator" si cere 30.000 de euro drept despagubire pentru ca i-a fost afectata imaginea si publicarea sentintei. Cazul va fi judecat peste sase luni. Titlul romanului este o aluzie transparenta la cartea cea mai celebra a fondatorului Opus Dei, intitulata "Camino" si formata din 999 de maxime spirituale, iar autorul accentueaza "impresia de adevar introducand in opera sa date autentice, amestecate cu imputatii clar calomniatoare", afirma el, adaugand ca obiectivul demersului nu este decat ca "volumul sa fie interzis sau cenzurat, insa numai daca pasajele clar defaimatoare vor fi considerate astfel". Romanul evoca Afacerea Matesa, un scandal politico-financiar care a afectat familia fostului presedinte Giscard D'Estaing in anii '70, in timpul "asasinarii" unui deputat, potrivit prezentarii de pe coperta din spate a cartii. Autoarea se apara pe site-ul editurii sale: "De la inceputurile romanului de serie neagra autorii amesteca realitatea cu fictiunea. Este modul nostru de a scrie, dar daca trebuie semnalat in subsolul paginii adevarul de fals, nu va mai povestesc cum vor arata viitoarele romane politiste". (D.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.