Dana Arama Fabulos. Casa Christie's din Londra a dat lovitura cu tablouri de Monet, Miro si Picasso Un tablou de Monet, vandut cu 26,7 milioane de euro, si o lucrare de Joan Miro, adjudecata pentru 9,8 milioane de euro, se numara printre obiectele d
Dana Arama Fabulos. Casa Christie's din Londra a dat lovitura cu tablouri de Monet, Miro si Picasso Un tablou de Monet, vandut cu 26,7 milioane de euro, si o lucrare de Joan Miro, adjudecata pentru 9,8 milioane de euro, se numara printre obiectele de arta moderna scoase la licitatie la Londra de casa Christie's. In total, casa de licitatii londoneza a adunat 178 de milioane de euro din vanzarea obiectelor, stabilind un nou record european in materie, transmite AFP. Tabloul "Le Coq", de Joan Miro, a stabilit recordul mondial de pret oferit pentru o opera a unui artist catalan. Pictura a fost evaluata de specialisti la o suma cuprinsa intre 5 si 6,6 milioane de euro. De trei ori mai mult decat pretul initial Prima seara a licitatiei organizate luni si marti, la Londra, de catre casa Christie?s a mai fost martora unui record, cel mai mare pret in dolari obtinut pe un tablou al pictorului impresionist francez Claude Monet (1840 -1926), "Waterloo bridge, temps couvert". Obiectul de arta a fost vandut pentru suma de 26,7 milioane de euro (35,5 milioane de dolari), de trei ori mai mult fata de pretul la care fusese evaluat. In cursul serii s-au obtinut incasari totale de 178 milioane de euro, un record pentru un astfel de eveniment in Europa, au indicat reprezentantii Christie?s. Printre piesele vandute s-au mai numarat "Les arceaux de roses, Giverny, 1913" de Monet, pentru 17,789 milioane de euro, "Mousquetaire et nu assis" de Pablo Picasso, pentru 9,954 milioane de euro, "Picking Apples", de artista rusa Natalia Goncharova (1881-1962), pentru 7,308 milioane de euro, un record mondial pentru artista, in particular, si pentru o pictorita, in general. In public dupa 71 de ani Tot la licitatia din Londra, capodopera lui Monet, "Nympheas", s-a vandut cu 27,4 milioane de euro. Initial, pictura fusese evaluata de specialisti la 22 milioane de euro. Tabloul nu a mai fost scos in public din 1936. Lucrarea este considerata una dintre cele mai reusite din seria "nuferilor". Tablourile cu nuferi ale lui Monet se numara printre simbolurile stilului impresionist si numai cateva dintre aceste lucrari mai fac parte din colectii particulare.


Despre autor:

Cancan

Sursa: Cancan


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.