Cel mai mare producator de telefoane mobile din lume, Nokia, a anuntat ieri reorganizarea companiei in trei divizii, pentru a beneficia de pe urma noilor arii de extindere si pentru a-si majora eficienta, relateaza Reuters, citata de NewsIn.
Conform noii structuri, care va intra in vigoare incepand cu data de 1 ianuarie 2008, compania finlandeza va fi divizata in trei unitati - Dispozitive, Servicii si Software, Piete.
Aceasta structura o va inlocui pe cea prezenta, formata din - Telefoane Mobile - produce cele mai ieftine modele de telefon, Solutii de Afaceri - destinata pietei de afaceri si Multimedia - produce telefoane mobile performante.
Nokia a declarat ca viitoarea structura va permite o administrare mai eficienta a liniei sale de produse, va creste viteza de introducere pe piata a unor noi modele si va imbunatati eficienta in ceea ce priveste marketingul si dezvoltarea de produse noi. Va fi modificata si modalitatea in care se vor efectua raportarile financiare, impartite acum in doua segemente - Dispozitive si Servicii si Retele Nokia Siemens.
"Convergenta industriei comunicatiilor mobile si a serviciilor internet ne ofera noi oportunitati de crestere, atat in ceea ce priveste productia de dispozitive, cat si solutiile internet si de afaceri", a declarat directorul executiv al Nokia, Olli-Pekka Kallasvuo.
Divizia Dispozitive va fi condusa de Kai Oistamo, actualul sef al diviziei de Telefoane Mobile. Segmentul Servicii si Software va fi condus de Niklas Savander, care, momentan, conduce Departamentul Platforme Tehnologice. Sectorul Piete va fi condus de Anssi Vanjoki, actualul sef al diviziei Multimedia.
Mary McDowell, care conduce momentan segmentul Solutii de Afaceri, va deveni director executiv de dezvoltare.