Directorul Departamentului Operatiuni Navale din cadrul Autoritatii Navale Romane, serban Berescu, a participat la a 44-a intalnire a Memorandumului de la Paris pe probleme de Port State Control, organizata la Sankt Petersburg. Problemele dezbatute i
Directorul Departamentului Operatiuni Navale din cadrul Autoritatii Navale Romane, serban Berescu, a participat la a 44-a intalnire a Memorandumului de la Paris pe probleme de Port State Control, organizata la Sankt Petersburg. Problemele dezbatute in cadrul acestei intalniri au fost dedicate Codului International Safety Management (ISM). In timpul intalnirii au fost prezentate patru studii de caz pentru a pune in evidenta modul in care ar trebui sa se deruleze inspectiile PSC si s-a stabilit ca evaluarea ofiterilor PSC sa se faca de catre specialistii din cadrul Memorandumului de la Paris in colaborare cu cei ai Agentiei Europene de Siguranta Maritima (EMSA). Evaluarea va viza capacitatea ofiterilor de a efectua inspectii la nave. Intr-o perioada de cinci ani, acestia trebuie sa acumuleze minimum 30 puncte. Reprezentantul ANR a precizat ca in cadrul intalnirii Romania a fost citata ca o tara cu performante remarcabile. Desi initial a fost plasata pe lista neagra, tara noastra are sanse mari sa acceada pe lista alba in decursul anului 2008. "In ultimii doi ani, flota romaneasca nu a suferit retineri in porturile lumii, fapt ce depaseste cu mult performantele statelor europene cu traditie in domeniul naval", a conchis serban Berescu.

>> In UE
Specialistii EMSA vor superviza fiecare stat membru al UE si vor participa direct la inspectiile ce se vor desfasura la nave. Masurile urmaresc sa armonizeze atat procedura de inspectie a unei nave cat si standardele pe care trebuie sa le atinga ofiterii PSC, din punct de vedere profesional. Tinta finala este eliminarea de la operarea in porturile europene a navelor sub standard.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.