Presedintele Camerei Deputatilor, Bogdan Olteanu, sustine ca presedintele Traian Basescu si presedintele PD, Emil Boc, i-ar fi propus liderului social-democratilor, Mircea Geoana, sa fie premier, avand sustinerea unui guvern democrat.
Bog
Presedintele Camerei Deputatilor, Bogdan Olteanu, sustine ca presedintele Traian Basescu si presedintele PD, Emil Boc, i-ar fi propus liderului social-democratilor, Mircea Geoana, sa fie premier, avand sustinerea unui guvern democrat.
Bogdan Olteanu a declarat ieri ca promisiunea postului de premier i-ar fi fost facuta lui Mircea Geoana in cadrul unor discutii "nocturne", care ar fi avut loc la Palatul Cotroceni. "I-am cerut domnului Basescu ca, in loc de aceasta demagogie cu aratarea stenogramelor de la discutiile cu PNL, sa arate stenograma discutiilor nocturne cu PSD de la Cotroceni. Cum domnul Basescu si domnul Boc i-au propus domnului Geoana functia de premier", a declarat Olteanu, intr-o conferinta de presa la Craiova, informeaza Mediafax. Liderul liberal a mai spus ca membrii Cabinetului Tariceanu trebuie sa se astepte la o motiune de cenzura, daca programul de guvernare nu va mai avea sustinere.   ASTEPTARE. In acest context, presedintele Camerei Deputatilor a spus ca asteapta sa vada daca Traian Basescu isi tine promisiunile fata de Mircea Geoana, caruia i-ar fi promis functia de premier, in cazul in care actualul Guvern isi va pierde sustinerea parlamentara, "pentru ca atunci domnul Geoana va fi premier si va avea un Guvern PD, iar noi vom face opozitie". In opinia lui Olteanu, "relatia de colaborare" intre PSD si PD ar trebui facuta publica. "Eu nu spun ca nu este legitima o astfel de colaborare. Eu spun ca trebuie facuta publica o astfel de colaborare, care sa nu uitam ca a functionat in cazul numirii domnului Maior la SRI, la Avocatul Poporului, la diverse consilii judetene, unde si-au sustinut reciproc candidatii. Colaborarea PSD - PD a functionat si la Primaria Generala a Capitalei, acolo unde PSD a votat cu voiosie candidatul PD, iar PD a votat cu voiosie candidatul PSD la Sectorul 5", a spus Olteanu. Liderul liberal mai sustine ca nu trebuie considerata ca fiind o colaborare PNL - PSD faptul ca legile Guvernului trec cu votul parlamentarilor social-democrati. "Daca va uitati pe site-ul Parlamentului, o sa observati ca, de doua luni, de cand PD-ul tot spune ca e in opozitie, peste 80 la suta din legi au trecut cu votul PD. Asta inseamna ca PD colaboreaza cu PNL?"   REPLICI. De cealalta parte, Boc a declarat ca Olteanu este o victima a teoriei conspiratiei. "Ca sa ajunga premier, domnul Mircea Geoana trebuie intai sa castige niste alegeri. O astfel de propunere, de genul celei enuntate de Bogdan Olteanu, nu a existat niciodata", a spus liderul PD. La randul sau, Mircea Geoana le-a recomandat liderilor PNL si PD sa isi finalizeze mai repede divortul si sa lase PSD in afara discutiilor dintre ei.     Recomandare "As recomanda liderilor PNL si PD sa isi finalizeze mai repede divortul. Sa gaseasca 200.000 de euro si sase parlamentari, sa divorteze cu acte si sa lase PSD in afara discutiilor dintre ei. Daca au probleme, sa si le rezolve intre ei" Mircea Geoana,presedintele PSD


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.