Seceta. Dupa ce ca sunt saraci lipiti, taranii din Muncelu nu au nici apa de baut, iar lipsa precipitatiilor din vara aceasta le-a secat si ultimele doua fantani din sat Peste o suta de localnici dintr-o comuna bacauana sunt nevoiti sa parcurga ziln
Seceta. Dupa ce ca sunt saraci lipiti, taranii din Muncelu nu au nici apa de baut, iar lipsa precipitatiilor din vara aceasta le-a secat si ultimele doua fantani din sat Peste o suta de localnici dintr-o comuna bacauana sunt nevoiti sa parcurga zilnic kilometri buni pentru o galeata cu apa. In satul Muncelu, comuna Glavanesti, nu exista sistem de alimentare cu apa si nici sperante ca localnicii vor avea parte de un trai decent. Din cele 20 de fantani, doar doua mai au apa, dar seceta din ultima vreme aproape le-a secat si pe acestea. De cativa ani, localnicii se trezesc cu noaptea in cap, isi pun bidoanele in carute si pornesc in satele vecine dupa apa. "Ne trezim de noaptea, dar se intampla uneori ca nici in satul vecin sa nu fie apa in fantani, ca au secat. Mergem cu carutele pana gasim ceva, uneori chiar si cate 10 kilometri. Care prinde, prinde, care nu, se intoarce cu bidoanele goale. E greu fara apa", se plange Fanica Botez, un batran din Muncelu. "Am patru nepoti de ingrjit si mi-e tare greu sa car apa ca sa-i spal, sa le gatesc si sa le dau sa bea. Cateodata, ma si cert cu barbatul pe cal, el vrea sa-l ia la camp, iar eu vreau sa-l pun la caruta sa ma duc dupa apa", spune cu tristete Ioana Carlan, de 64 de ani. Primarul comunei, Gheorghe Tilibasa, pune aceste probleme pe seama lipsei de fonduri. Mai-marii judetului asteapta la randul lor ca Uniunea Europeana sa trimita bani si sa-i salveze pe satenii din Muncelu.


Despre autor:

Cancan

Sursa: Cancan


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.