Avocatul mostenitorilor familiilor Malaxa si Auschnit, Corin Trandafir (foto), a declarat ieri pentru NewsIn ca are incredere in aparitia ordonantei Fondul Proprietatea, dar a precizat ca, daca pana inaintea vacantei parlamentare aceasta nu va fi ado
Avocatul mostenitorilor familiilor Malaxa si Auschnit, Corin Trandafir (foto), a declarat ieri pentru NewsIn ca are incredere in aparitia ordonantei Fondul Proprietatea, dar a precizat ca, daca pana inaintea vacantei parlamentare aceasta nu va fi adoptata, clientii sai vor da in judecata statul roman. Initial, mosternitorii celor doua familii anuntasera ca ar putea introduce actiuni in justitie impotriva statului roman daca, pana la data de 20 iunie, situatia Fondului Proprietatea nu este clarificata din punct de vedere legislativ. "Data de 20 iunie a fost aleasa initial pentru ca am fost informati, in mod eronat, ca atunci ar fi ultima sedinta de Guvern. Ulterior am aflat ca mai sunt alte doua, pe 27 iunie si pe 4 iulie, motiv pentru care, pentru a demonstra buna noastra credinta, amanam orice actiune de chemare in judecata pana dupa data de 4 iulie. Noi avem incredere in Fondul Proprietatea si avem informatii ca acea ordonanta va fi adoptata. Scopul nostru nu este acela de a da statul roman in judecata ci de a obtine despagubirile cuvenite, mai ales ca, noi credem in aceasta forma de despagubire", a declarat pentru Newsin, Corin Trandafir, avocatul mostenitorilor familiilor Malaxa si Auschnit, partener al Casei de avocatura Rubin Meyer Doru & Trandafir. Autoritatea Nationala pentru Restituirea Proprietatilor (ANRP) a inmanat, in octombrie 2006, titlurile de despagubire pentru mostenitorii industriasilor Nicolae Malaxa si Max Auschnit, in valoare de 1,08 miliarde lei, care vor fi transformate in actiuni la Fondul Proprietatea. Titlurile de despagubire acordate mostenitorilor celor doua familii au fost calculate pentru fostele uzine Nicolae Malaxa (Faur Bucuresti), Uzina de Tuburi si Otelarii (Republica Bucuresti) si Uzinele si Domenii Resita (Combinatul Siderurgic Resita), care au fost confiscate de regimul comunist. Mostenitorii celor doua familii vor detine, cumulat, un pachet de 7% din actiunile Fondului Proprietatea, dupa transformarea titlurilor de despagubire in actiuni.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.