Numai de la inceputul acestei luni, medicii ieseni au prescris peste 93.000 de retete compensate si gratuite. Conducerea CJAS Iasi sustine ca aceste cifre nu arata ca populatia este mai bolnava, ci ca medicii sunt prea generosi, iar unii pensionari f
Numai de la inceputul acestei luni, medicii ieseni au prescris peste 93.000 de retete compensate si gratuite. Conducerea CJAS Iasi sustine ca aceste cifre nu arata ca populatia este mai bolnava, ci ca medicii sunt prea generosi, iar unii pensionari fac trafic cu medicamente. sapte medici de la Spitalul Universitar de Psihiatrie Socola vor trebui sa dea explicatii in fata unei comisii de control de la Casa de Asigurari de Sanatate, pentru ca in decursul unei singure luni au prescris sute de retete. Directorul Casei de Asigurari de Sanatate Iasi, dr. Iulian serban, a declarat ca este inadmisibil ca intr-o singura luna un medic psihiatru sa prescrie sute de retete.
Reprezentantii CAS care au intrat in posesia codurilor numerice personale ale bolnavilor de pe retetele prescrise de cei sapte medici psihiatri vor efectua un control la Spitalul de Psihiatrie pentru a vedea daca in perioada eliberarii retetelor bolnavii erau internati in unitatea medicala. In caz contrar, managerul unitatii medicale va fi sanctionat, iar acesta va trebui sa ia masuri impotriva medicilor. "Unii medici de la psihiatrie au prescris intr-o singura luna retete medicale cu sutele. Aceasta situatie mi se pare de-a dreptul exagerata", a declarat dr. Iulian serban. Controale vor fi efectuate si la trei medici de familie din comuna Mironeasa si din municipiul Pascani, care se afla in topul medicilor ce au prescris intr-o luna de zile sute de retete compensate si gratuite. In urma cresterii consumului de medicamente, Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate Iasi a fost nevoita sa suplimenteze cu 10 miliarde de lei vechi fondurile acordate pentru eliberarea medicamentelor compensate si gratuite. Prin urmare, pana la sfarsitul lunii iunie, iesenii isi vor lua pastile decontate de CJAS in valoare de peste 95 de miliarde de lei.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.