>> Tomis Yacht 2007 a adunat la start zeci de firme participante si mii de pasionati ai marii
>> Vedeta targului este iahtul Azimut 46, care costa aproape un milion de euro, cu taxe

Portul turistic Tomis este, in aceste zile, un adeva
>> Tomis Yacht 2007 a adunat la start zeci de firme participante si mii de pasionati ai marii
>> Vedeta targului este iahtul Azimut 46, care costa aproape un milion de euro, cu taxe

Portul turistic Tomis este, in aceste zile, un adevarat "garaj" de lux pentru ambarcatiuni. Targul Tomis Yacht 2007, organizat de Camera de Comert, Industrie, Navigatie si Agricultura Constanta, reuneste 35 de firme care expun iahturi, barci sau alte produse care au legatura cu navigatia. Mihai Daraban, presedintele CCINA, a declarat ca spatiul de expunere este mai mare decat anul trecut, in timp ce directorul general al Autoritatii Navale Romane, Valentin serbanescu, a apreciat ca evenimentul este binevenit, pentru ca facilitatile de la Marea Neagra sunt in continua dezvoltare, si chiar in locul de desfasurarea a targului, portul turistic Tomis, va aparea o noua marina in curand.

Preturi pentru toate buzunarele
Cel mai scump iaht de la Tomis Yacht este un superb Azimut 46. Ambarcatiunea de 15 metri lungime are doua motoare de 550 CP, bucatarie cu aragaz si cuptor cu microunde, salon cu canapele din piele si mese de lemn de esenta exotica, dar si trei dormitoare asemanatoare acelor din hotelurile de cinci stele. Pretul de comercializare, cu toate taxele incluse, se apropie de un milion de euro. Daca nu aveti acesti bani, puteti opta pentru barci pneumatice, cu preturi cuprinse intre 300 de euro si 1.000 de euro, la care se pot adauga diverse motoare, in general de putere mica.
Puteti cumpara salupe de aproximativ 120.000 de euro, cu punte pe care va puteti bronza si cu care puteti ajunge chiar si in Turcia.

>> Se asteapta vAnzari record

Un targ specializat in domeniul ambarcatiunilor de agrement a avut loc in urma cu cateva saptamani in Bucuresti. Florin Carstocea, directorul Neptun Yacht SA, care a avut un stand propriu la evenimentul respectiv, a declarat ca a vandut o ambarcatiune in perioada respectiva, dar ca se asteapta ca la targul din Constanta numarul sa fie mult mai mare. Explicatia este faptul ca, desi au existat foarte multe persoane interesate, acestea au asteptat inaugurarea Tomis Yacht, pentru ca, mai ales in cazurile unor ambarcatiuni mari, costurile de transport pana in Constanta sau alte zone de la tarmul Marii Negre sunt de ordinul miilor de euro.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.